Ranking the Stars-sterren klaar met Ajouad El Miloudi

Ranking the Stars heeft één van zijn meest pittige afleveringen ooit achter de rug. In de aflevering van zondag was te zien hoe Ajouad El Miloudi vaste gast Patty Brard beledigde, waarna niet alleen Brard, maar ook de rest van de sterrencast zich tegen de Puberruil-presentator keerde. Dat was te zien in de uitzending op NPO 3. Paul de Leeuw haalde El Miloudi naar beneden om de sterren te rangschikken van wie het minst een eigen straatnaam verdient naar wie dat wél verdient.

Ranking the Stars draait om BN’ers die elkaar plaagstootjes uitdelen, maar El Miloudi deelde een flinke rechtse uit aan Brard. “Ik begin met een kleine inleiding: iemand die een straatnaam krijgt moet iets hebben betekend voor een bepaalde groep of voor de maatschappij. Iemand die een bepaalde groep heeft vertegenwoordigd. Dat gevoel heb ik totaal niet bij Patty Brard.

Ik heb er bij gezet dat ze een straatnaam zou kunnen krijgen, maar dan in een straat in een nieuwbouwwijk die niet in mijn TomTom staat.

El Miloudi kreeg niet de lachers op zijn hand, maar kreeg wel een woeste Brard. “Ik ga me niet eens verdedigen hier. Ik vínd het iets dit. Het is nu bevestigd: ik kende jou niet, maar wat ben jij dom. Dat vind ik echt. Ik vind niet per se dat ik een straatnaam verdien, maar jij brengt dit heel stom. Je kan dit toch niet zeggen? Wij hebben allemaal wel wat voor iemand of voor een bepaalde groepering iets betekend.

Bridget Maasland sprong in de bres voor Brard. “Wat denk jij dat ze voor alle gays heeft gedaan met Luv’? Misschien weet je niet wat het woord ‘betekent’ betekent. Dat zou kunnen.

En Richard Groenendijk: “Zo, als er iemand een eigen straat moet krijgen… En voor de buren met het oplossen van conflicten. Dit is je laatste keer hier, wij kennen mensen hier.

El Miloudi was niet onder de indruk van de kritieken: “Dat is een heel sterk argument, Patty. Waarom vind jij dan dat je een straatnaam verdient? Je wil hem heel graag hebben. Wat laat jij je kennen, zeg! Ongelooflijk. Wat laat jij je kennen. Ik ben rustig, ik ben relaxed. Of niet, Jörgen? Boks hem!

Daar gaf Jörgen Raymann echter geen gehoor aan, pijnlijk voor El Miloudi. “Ik had Patty op één. We hebben weer twee PVV-stemmers erbij. Dankjewel, Ajouad“, grapte Raymann.

Uiteindelijk wees ook Paul de Leeuw de presentator terecht. “Wat je zegt, is níet waar. Patty heeft veel betekend. Voor homoseksuelen en voor minderheden. Patty nam het altijd voor de zwakkeren op. Ze is ook een tijd zwak geweest en moest toen een tijd hard werken om te overleven in haar carrière en haar werk. Ze is een voorbeeld voor veel mensen. Of er een straat naar vernoemd moet worden, weet ik ook niet, maar ze heeft wel veel betekend voor veel mensen. Als je tegen iemand zegt dat ze niets hebben betekend voor de samenleving, dan is dat niet leuk om te horen.

Het Ranking the Stars-panel rangschikte El Miloudi uiteindelijk als de ster die het minst een eigen straatnaam verdient en Brard als de ster die het meest een eigen straatnaam verdient. “Een weg met vele hobbels en kuilen, maar uiteindelijk kom je wel waar je wezen moet“, oordeelde het Ranking-panel.

El Miloudi bood nog zijn excuses aan aan Brard, maar zij was daar niet van gediend: “Nee, schat, je hoeft geen sorry te zeggen. Voor je stupiditeit hoef je je nooit te verontschuldigen.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen