RTL-Peter: ‘Geld was ook drijfveer bij Talpa-deal’

Foto: RTLGeld was één van de drijfveren van Peter van der Vorst om zijn bedrijf Vorst Media vorig jaar aan te sluiten bij John de Mols Talpa. “Uiteraard, het zou hypocriet zijn als ik dat zou ontkennen“, vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Van der Vorst zou ‘enkele miljoenen‘ hebben verdiend aan de transactie. “Het is misschien een cliché, maar je moet zo lang mogelijk genieten van het leven en kansen pakken wanneer je kunt. En natuurlijk geeft financiële ruimte een hoop rust voor de toekomst!

Als Van der Vorst wordt gevraagd wat de reden van de Talpa-deal was, zegt hij: “Talpa zit meer in het amusement, wij in factual reality, dat vult elkaar goed aan. Ik verwacht dat we met hun hulp sneller internationaal groeien. Verslaafd! krijgt dit najaar een Duitse variant en er hebben meer landen belangstelling.

Zijn programma Zolang Ik Leef gaf Van der Vorst de doorslag om met Talpa in zee te gaan. Dat programma over ongeneeslijk zieke mensen drukte hem ‘met m’n neus op de feiten’. Het programma leerde hem om bepaalde zaken niet uit te stellen.

Vlak na de Talpa-deal, afgelopen april, kocht Van der Vorst een bijzonder dure woonboerderij van 673 vierkante meter in Abcoude. Die heeft naar verluidt 2,4 miljoen euro gekost en daar komen nog verbouwkosten bij.

Vorige week nog verdedigde Van der Vorst zich in het AD tegen de kritiek dat hij geld verdient over de rug van zielige mensen.

Het Telegraaf-interview met Van der Vorst kunt u vandaag lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen