Bruggetjes niet heilig voor Sybrand Niessen

Foto: SBSMenig tv-programma komt om in de bruggetjes, maar voor Sybrand Niessen zijn ze niet heilig. Dat vertelt de MAX-ster in Televizier. Als twee onderwerpen te veel contrasteren qua toon, vindt Niessen een luchtig bruggetje niet gepast. “Soms lukt het gewoon niet, dan is er geen enkel zinnig bruggetje denkbaar. Als je bijvoorbeeld net een zwaar gesprek hebt gehad met reizigers die voor duizenden euro’s zijn opgelicht, voelt het wat gek om daarna naar een item over koken op de camping te gaan.”

In plaats van een luchtig bruggetje, geeft Niessen dan aan dat de onderwerpen erg van elkaar verschillen. “De kern is om dicht bij jezelf blijven en dat ongemak gewoon te benoemen.”

Het komt af en toe voor in zijn tv-hit Groeten van MAX, aldus Niessen. “Zodra je gemaakt vrolijk gaat doen, krijgt het voor mijn gevoel iets charlatanachtigs. En ook al is Groeten van Max in de basis een zomers programma, het hoeft niet altijd leuk te zijn.”

Zo was er vorig seizoen een uitzending over MH17. Op die aflevering is Niessen naar eigen zeggen het meest trots. “Het was een ramp die ons persoonlijk trof: redactieleden zijn dierbaren verloren bij de aanslag.

Groeten van MAX is elke maandagavond te zien op NPO 1.

Lees ook: Slecht bruggetje kost weerbericht NOS veel kijkers (vorige week)

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen