RTL haalde Ruben Nicolai niet over met Idols

Foto: Bob BronshoffRuben Nicolai wist nog niets van de terugkeer van Idols toen hij in maart 2015 zijn overstap van BNN naar RTL bekendmaakte. Dat vertelt de presentator in Avrobode. Ruim een halfjaar later werd duidelijk dat Nicolai de grote RTL 5-show zou gaan presenteren. “Toen ik de overstap maakte van BNN naar RTL, stond alleen vast dat ik Professor Nicolai en dokter Beckand en Beste kijkers zou gaan doen. Ik had nog geen idee dat Idols eraan zat te komen“, aldus de alleenstaande tv-ster.

Nicolai had alleen al om Idols de overstap gemaakt. “In mijn beleving toch een fenomeen met historie. Het is een iconisch programma: alleen al het logo en de tune roepen direct sterke emoties op.

Een show van die orde heeft Nicolai niet eerder gemaakt. “Ik heb weleens live de Nationale IQ test gepresenteerd, maar Idols is van een andere orde.

Ruim een jaar na zijn overstap voelt Nicolai zich erg op zijn plek bij RTL. Hij vindt het prettig dat de lijnen kort zijn. “Bij de NPO kun je nog zo’n leuk programmaidee hebben; je blijft uiteindelijk afhankelijk van bestuurders en netmanagers die bepalen of en wanneer je zendtijd krijgt.

Naast Beste Kijkers, Professor Nicolai & Dr. Beckand en Idols, heeft Nicolai sinds zijn overstap naar RTL ook de programma’s 5 tegen 5 en Grillmasters gemaakt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen