PVV haalt uit naar ‘barmhartige’ Tanja Jess

PVV-Kamerlid Martin Bosma blijft zich afvragen wat er gebeurd is met de barmhartige BN’ers, die afgelopen najaar op televisie in de bres sprongen voor vluchtelingen. Dat geeft hij aan op Twitter. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid meldt vandaag dat de vluchtelingenroutes naar Europa ‘veelvuldig’ zijn gebruikt door IS-terroristen. “Dat hadden die BN’ers die op de NPO barmhartig zaten te doen er niet bijverteld. Tanja Jess? Sanne Wallis de Vries?“, aldus Bosma.

De PVV sprak al vanaf het begin zijn zorg uit over misbruik van de vluchtelingenroutes, net als bekende Nederlanders als Gerard Joling en Catherine Keyl.

Als ik bij IS zat, ging ik onmiddellijk in zo’n trein met van die vluchtelingen mee en dan kwam ik zonder enige controle hier naartoe. Daar word ik bang van“, riep de tv-diva, die vervolgens door de Volkskrant tot ‘mediaflop van de week’ werd uitgeroepen.

Het NCTV meldt nu dat die zorg terecht was: het is zelfs mogelijk dat IS-terroristen asiel hebben aangevraagd in ons land, meldt de organisatie. Bosma: “Wie dit vorig jaar al zei, werd weggezet als populist of xenofoob.

Tot de massa-aanranding in Keulen puilden de dagelijkse talkshows op televisie uit vol BN’ers die hun armen openden voor vluchtelingen. Hanna Verboom spande de kroon. Zij vertelde in september aan het miljoenenpubliek van DWDD dat ze haar zolder aan het verbouwen is om vluchtelingen op te vangen, om later in alle stilte te melden dat ze de verbouwing toch een beetje te duur vond.

De barmhartige BN’ers waren vooral te zien in talkshows van de NPO, zoals De Wereld Draait Door en Pauw. Bosma noemde de NPO eerder al ‘de pr-afdeling van de asielindustrie’.

Lees ook:
Sanne Wallis muilkorft Gerard Joling in Jinek (februari)
Keyl vreest voor als vluchteling vermomde IS-strijders (september)
Geert Wilders tegen Tanja Jess: ‘Jess, we can!’ (augustus)

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen