Sanne Wallis muilkorft Gerard Joling in Jinek

Foto: Studio KastermansSanne Wallis de Vries is ontzettend vaak op televisie om haar mening over de vluchtelingencrisis te ventileren, maar toen Gerard Joling er vrijdag in Jinek ook wat over wilde zeggen, werd hem door de cabaretière de mond gesnoerd. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Joling wilde aangeven wat volgens hem de oplossing van de crisis is, totdat hij werd afgekapt door De Vries. “Ik denk gewoon dat we hele grote tenten moeten maken waar alles gebeurt en waar je ook sanitair…

De Vries onderbrak hem abrupt. “Volgens mij moeten we het echt overlaten aan de experts. Wij weten er toch eigenlijk niets van. Jij kunt toch ook niet nu met cijfers komen? Die weet jij ook niet. Wij weten helemaal niet waar we het over hebben, joh“, zei ze.

Jij zit dan op de ene flank en ik op de andere, maar laten we ons niet laten verleiden tot een discussie. Wij weten helemaal niet hoeveel mensen er precies binnenkomen en hoeveel er mogen blijven. We moeten dit dus niet op televisie gaan zitten uitvechten.”

Joling ging niet de confrontatie aan met De Vries. “Laten we het positief houden. Ik zeg: ‘Zet daar de tenten neer, vang ze daar op en dan gaan daar de miljarden heen, want we hebben geld genoeg ervoor.’”

Eva Jinek vroeg Joling naar zijn columns die kritisch zijn over vluchtelingen. “Ik maak me zo’n zorgen, omdat het zo veel mensen zijn. Natuurlijk zitten er in Nederland ook slechte mensen, maar er zit zo veel slechts tussen en dat vind ik zo eng. Dat baart me echt zorgen.”

Verder vindt Joling dat sommige vluchtelingen ondankbaar zijn, maar daar reageerde De Vries op met dat dat geen ‘hoofdnieuws’ is in deze discussie. “Dat vind ik niet het hoofdnieuws, maar ik vind dat we in Nederland veel te veel vluchtelingen binnenlaten. Het kan gewoon niet“, reageerde Joling.

Het blijkt ook dat je enórm veel onrust onder de bevolking krijgt. Ik heb laatst Rutte daar zelf over gesproken. Hij zegt: ‘Gerard, daar heb je ook gelijk in.’ Maar aan gelijk heb je niets, er moet een oplossing komen.”

 

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen