‘Nieuwe Tijden kan uitgroeien tot nieuwe Goede Tijden’

Foto: SBSPeter van der Vorst kan zich goed voorstellen dat de nieuwe RTL-soapserie Nieuwe Tijden op een gegeven moment Goede Tijden Slechte Tijden van de troon stoot. Dat liet hij vrijdagavond blijken als inval-Albert in RTL Boulevard. Nieuwe Tijden is dit jaar acht weken lang te zien in de zomerstop van GTST, waarna het naar internet verhuist. “Dit wordt een hit, dat kun je nu al voorspellen. Ik zeg het nu, ik voorspel het. Het is heel slim. Het is namelijk net zoals Goede Tijden ooit begon“, zegt hij.

De nieuwe soap doet hem denken aan het GTST van vroeger. “De start van Goede Tijden was van 1990 tot en met 1994 en het was de schoolverlaters-serie met Arnie en Peter. Ze kwamen allemaal van de middelbare school en gingen het leven in. Hier beginnen ze eigenlijk op hetzelfde moment, dus dit zou best wel eens kunnen uitgroeien tot de nieuwe Goede Tijden Slechte Tijden.”

Nieuwe Tijden gaat op maandag 4 juli om acht uur ’s avonds in première op RTL 4. Er worden veertig afleveringen uitgezonden op tv, waarna de overige 35 afleveringen in première gaan op Videoland, de Netflix van RTL. “Dat is heel slim, want vooral jonge mensen kijken tegenwoordig via streamingdiensten.”

Overigens is Van der Vorst wel een beetje teleurgesteld in het feit dat soapkarakter Lucas in de nieuwe soap ineens met vrouwen zoent. “Jammer dat Lucas ineens hetero geworden is.

Lees ook: Zeldzaamheid: GTST duikt onder miljoengrens (vandaag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen