‘Media-opvattingen Denk passen bij land als Turkije’

Foto: NCRVDe Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt het zorgelijk dat allochtonenpartij Denk ‘de media’ neerzet als een ‘bevooroordeeld monster’ en een ‘machtsmachine’. Dat zegt algemeen secretaris Thomas Bruning tegen het ANP. Er klopt volgens Bruning niets van het beeld dat wordt geschetst door de nieuwe politieke partij, die al een tijdje in het nieuws is omdat tv-ster Sylvana Simons zich erbij heeft aangesloten. “Dit past meer bij landen als Turkije“, zo laat hij weten.

De boodschap van Denk dat media meer moeten doen aan diversiteit, begrijpt Bruning, maar valt volgens hem ‘volstrekt in het water door de ongenuanceerde beschouwing die ze in het filmpje te berde brengen’.

Denk maakt er in het filmpje geen geheim te twijfelen aan de onafhankelijkheid van de Nederlandse media. Bruning: “Hiermee doe je de luxe van zo’n pluriform medialandschap in Nederland en de Nederlandse journalistiek absoluut tekort. Dat is wereldwijd in maar weinig landen zo goed geregeld.

Kamerlid Kuzu, het gezicht van Denk, is teleurgesteld in de reactie van NVJ. “Over diversiteit bij de media hebben wij onze zorgen. De boodschap van dit filmpje was een hele andere, namelijk de bevooroordeelde media. De heer Bruning bevestigt ons punt door het handelen van de media in Turkije erbij te halen.

Het constant onjuist framen als ‘lange arm van Ankara’ creëert een beeld dat geen recht doet aan de werkelijkheid. Want wij zijn een Nederlandse partij, Nederlandse parlementariërs en komen op voor Nederlandse staatsburgers.

Denk heeft ontzettend veel kritische reacties gekregen op de video. Zelfs de ultralinkse opiniesite Joop.nl van de VARA is klaar met Denk.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen