Braboneger vindt Sylvana Simons ‘enorme jankerd’

Cabaretier Steven Brunswijk, sinds een filmpje op Dumpert beter bekend als de Braboneger, vindt Sylvana Simons een enorme jankerd geworden. Dat zegt hij in een video op YouTube. De Braboneger is erg teleurgesteld in Simons. “Ik zie haar zo vaak voorbij komen, dat ik er even iets over moet zeggen. Sylvana, met alle respect: je was mijn negerin, je was een powervrouw, je had altijd je mondje klaar, maar je begint zo’n jánkerd te worden, man. Je jankt overal over, man. Je bent een jankerd.”

Hij is ontzettend Sylvana-moe geworden. “Ik had altijd zoiets van: Quinsy Gario is een jankerd en Sylvana Simons maakt een statement en staat ergens voor. Maar je loopt nu alleen maar over dingen te janken. De Zwarte Pieten-discussie weten we nou wel, dat vind ik jankerig.”

Nu zit je bij de politieke partij Denk met twee Turken en nog iets, en dacht ik: oké, prima. Maar nu ben je weer ‘bedreigd’, ‘racistisch behandeld’ en ‘gediscrimineerd’, hoooo man, het is allemaal zo zwaar op de maag, man. Weet je hoe vaak ik uitgescholden word door collega-negers? Ik word ook voor alles en nog wat uitgemaakt.

De Braboneger vindt dat er wat minder vaak naar de racismekaart gegrepen moet worden. “Je kunt niets meer zeggen tegenwoordig man. Als je niet beledigd wordt of racistisch behandeld, dan hoor je er niet meer bij. Sylvana, we worden allemaal wel eens uitgescholden, dus deal with it man. Stel je niet zo aan. Kom aan, doe even normaal.”

Simons krijgt veel racistische reacties naar haar hoofd, maar gekken zitten er nu eenmaal altijd tussen, overal, aldus de Braboneger. “Gewoon niet lezen, hoppakee. Jankerd! Miepers noemen we jou in Brabant.

Wat had je dan verwacht? De achterlijke mensen in Nederland gaan discrimineren, ja, en worden racistisch. Ja, oké, moet je dan gaan lopen janken? Nee, helemaal niet! Daar moet je boven staan en zoiets hebben van: oké, wees jij maar lekker racistisch, dit is mijn mening. En niet gaan lopen janken bij het OM of bij de politie. Nee, man!

De tv-presentatrice heeft zich onlangs aangesloten bij allochtonenpartij Denk. Die partij heeft zo’n raar mediabeleid, dat zelfs de ultralinkse opiniesite Joop.nl het met hen gehad heeft.

Alle artikelen over Sylvana Simons kunt u hier terugvinden.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen