Kees van der Spek ‘dé perfecte SBS 6-presentator’

Foto: SBSKees van der Spek, presentator van Graf Zonder Naam en Oplichters in het Buitenland, past perfect bij SBS 6. Dat vindt tv-kenner Angela de Jong, schrijft ze in het AD. De Jong kijkt graag naar de SBS’er. “Met zijn wilde krullen, zwarte T-shirt, cowboylaarzen en gespierde armen boezemt hij ontzag in. Tegelijkertijd is hij dé perfecte SBS 6-presentator: Een Heel Gewone Kerel. Zo praat hij, zo gedraagt hij zich. Met die lijzige stem en opvallende ‘r’ is hij bijna een atypische tv-persoonlijkheid.”

Er is één ding wat De Jong niet begrijpt. “Die armbandjes. Die intrigeren me mateloos. Omdat ik dat Jeroen Pauw-trekje niet kan rijmen met de rest van zijn voorkomen. Daar moet een verhaal achter zitten.

De Jong vindt Van der Spek heldhaftig. Ze noemt hem ‘in z’n eentje zo ongeveer het hele A-Team’. “Hij is vindingrijk, onvermoeibaar en nergens bang voor.”

Van der Spek was jarenlang de rechterhand van Peter R. de Vries.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen