Claudia de Breij baalt: ‘Niet gevraagd voor Pietpetitie’

Ruim honderd BN’ers protesteren in een open brief tegen het Zwarte Piet-beleid van NTR, maar opvallend genoeg zit cabaretière Claudia de Breij daar niet bij. De reden: ze is door niemand gevraagd om te ondertekenen. “Wegkijkers!“, reageert de VARA-presentatrice. De Breij had zich graag uitgesproken tegen Zwarte Piet. Ook zij vindt het racistisch dat alle pieten donker zijn. “Wat ik bedoel is: hou het feest. Hou Piet. Hou de lol, hou de relativering. Hou het in het heden, dus verander!

Er zijn wel meer BN’ers gepasseerd. Acteur Diederik Ebbinge bijvoorbeeld. “Ik ben gekwetst. Ben niet eens gevraagd om die Pieten Brief te ondertekenen. Pure discriminatie! Ik ga aangifte doen.

Marc-Marie Huijbregts is ook niet gevraagd om de brief te ondertekenen. “Ik ook, had met liefde getekend en ja…. Ik speelde Sorry-Piet maar dat was net na de oorlog, beter ten halve gekeerd en zo..

Claudia de Breij neemt het Huijbregts niet kwalijk dat hij ooit een Zwarte Piet heeft gespeeld. “We waren jong, wat wisten we, zeggen wij dan thuis. Maar echt: dit inzicht kwam geleidelijk, en ’t is fijn dat dat soms gebeurt.

Ook Janine Abbring klaagt dat ze niet gevraagd is om de brief te ondertekenen. “Ik voelde me ook al danig gepasseerd. Misschien een brief der geweigerden initiëren?

RTL Boulevard-sterren Winston Gerschtanowitz, Peter van der Vorst en Fiona Hering hadden ook graag getekend, zeiden ze gisteren in de uitzending op RTL 4.

Het BN’er-protest tegen Zwarte Piet heeft te maken met het interview dat NTR-baas Paul Römer gaf over zijn beleid aangaande het Sinterklaasjournaal. Hij wil vasthouden aan Zwarte Piet.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen