VARA’s Joop.nl ergert zich aan Zwarte Piet-beleid NTR

De VARA-nieuwssite Joop.nl ergert zich er ontzettend aan dat omroep NTR blijft vasthouden aan Zwarte Piet. Dat is te lezen op de publieke omroep-site. NTR-baas Paul Römer reageerde woensdag in de Volkskrant uitgebreid op het feit dat Erik van Muiswinkel stopt met het Sinterklaasjournaal, omdat het vasthoudt aan de zwarte kleur van de pieten. “Stel dat we dit seizoen alleen Witte Pieten opvoeren in het programma. Dat is geen reflectie van hoe de samenleving denkt“, verweert Römer zich.

Römer wil niet dat het Sinterklaasjournaal bepaalt welke kleur de pieten hebben. Daarom waren de pieten afgelopen jaar nog gewoon zwart, zoals de traditie is. “Die teleurstelling over het Sinterklaasjournaal zag je vorig jaar vooral in de Randstad. Daarbuiten is nog veel steun voor Zwarte Piet. Wij willen weerspiegelen wat er speelt, niet voor de troepen uit lopen.

De VARA-site Joop.nl vindt dat echter belachelijk. “Waar steeds meer mensen begrip tonen voor de bezwaren van de anti-Zwarte Piet-activisten en voorstander zijn van een (geleidelijke) verandering van de traditie naar een volksfeest dat voor iedereen leuk is, gooit de NTR de kont tegen de krib en weigert de omroep elk compromis.

Römer heeft een ‘starre houding’, vindt Joop.nl. “Opvallend genoeg doet Römer precies wat de hardste schreeuwers, namelijk de racistische bedreigers op social media die kost wat kost Piet zwart willen houden, willen.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen