AD strikt Paul de Leeuw als columnist

Paul de Leeuw gaat aan de slag als AD-columnist. Hij maakt onderdeel uit van een nieuw columnistenteam, dat de krant meer smoel moet geven. Dat kondigt hoofdredacteur Hans Nijenhuis vandaag aan in de krant. De Leeuw, wiens VARA-collega Matthijs van Nieuwkerk een column in de krant weigerde, zal wekelijks opduiken in de zaterdageditie. “Ik hoop dat er af en toe een lezer is die zegt ‘Daar had ik nooit over nagedacht’ of ‘Het is een lul, maar hij heeft wel gelijk’“, aldus de televisiester.

De columns op de andere dagen worden verzorgd door Halina Reijn (maandag), moslima met hoofddoek Hanina Ajarai (dinsdag), Marjan Berk (woensdag), Anniek van den Brand (donderdag) en Tommy Wieringa (vrijdag).

Reijn wil het vooral ‘licht en humoristisch’ houden. “Het gaat over wat ik meemaak. En dat probeer ik zo persoonlijk en open mogelijk te doen. Ik kan niet anders. Ik geloof niet in maskers.

Naast de ditjes en datjes van Reijn, verwacht het AD met Wieringa de diepte in te gaan. “Hij is zonder twijfel de meest gelauwerde schrijver van dit gezelschap.

Naast de wekelijks columns, zijn er ook twee nieuwe dagelijkse columns. Om de dag becommentariëren Özcan Akyol en Nynke de Jong de actualiteit. De Jong wordt vanwege haar zwangerschap de eerste maanden vervangen door Pauline Bijster.

Angela de Jong en Vincent Bijlo wisselen elkaar om de dag af op de pagina’s Show&Cultuur: De Jong kijkt tv en Bijlo luistert radio.

Naast het nieuwe columnistenteam, heeft het AD ook het uiterlijk van de krant aangepakt. “Uw krant wordt zo nog prettiger om te lezen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen