Matthijs van Nieuwkerk slaat AD-column af

Foto: RVDVARA-ster Matthijs van Nieuwkerk heeft een lucratief aanbod voor een column in het AD afgeslagen. Dat vertelt de nieuwe hoofdredacteur Hans Nijenhuis vandaag in de Volkskrant. Van Nieuwkerk heeft erover nagedacht, maar ziet geen ruimte in zijn agenda. “We gaan columnisten aantrekken die de krant een gezicht kunnen geven. Matthijs was een van de kandidaten. Het is voor hem jammer genoeg toch te moeilijk om het te combineren met zijn andere werk“, zegt de krantenbaas.

Er was Nijenhuis veel aan gelegen om Van Nieuwkerk te strikken. “Het goeie aan hem is dat hij mensen enthousiast kan maken voor dingen waarvan ze niet eens wisten dat ze bestonden. Zijn enthousiaste toon had goed gepast bij het AD. Misschien komt het er nog een keer van.

Van Nieuwkerk had het AD meer smaak kunnen geven, aldus Nijenhuis. “Bij het AD moeten we beter gaan schrijven, selecteren en presenteren, maar de krant moet ook meer smoel krijgen.”

Als je mensen vraagt om twee columnisten van de Volkskrant of De Telegraaf te noemen, lukt dat. Dat is bij ons niet zo. Alleen Hugo Borst en eventueel Sjoerd Mossou, van sport. Oké, iedereen weet dat het AD qua sport de beste is, maar er is meer.”

Het Volkskrant-interview met Hans Nijenhuis kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen