Matthijs van Nieuwkerk slaat AD-column af

Geplaatst op Fri 06 May 2016 om 9:30

Foto: RVDVARA-ster Matthijs van Nieuwkerk heeft een lucratief aanbod voor een column in het AD afgeslagen. Dat vertelt de nieuwe hoofdredacteur Hans Nijenhuis vandaag in de Volkskrant. Van Nieuwkerk heeft erover nagedacht, maar ziet geen ruimte in zijn agenda. “We gaan columnisten aantrekken die de krant een gezicht kunnen geven. Matthijs was een van de kandidaten. Het is voor hem jammer genoeg toch te moeilijk om het te combineren met zijn andere werk“, zegt de krantenbaas.

Er was Nijenhuis veel aan gelegen om Van Nieuwkerk te strikken. “Het goeie aan hem is dat hij mensen enthousiast kan maken voor dingen waarvan ze niet eens wisten dat ze bestonden. Zijn enthousiaste toon had goed gepast bij het AD. Misschien komt het er nog een keer van.

Van Nieuwkerk had het AD meer smaak kunnen geven, aldus Nijenhuis. “Bij het AD moeten we beter gaan schrijven, selecteren en presenteren, maar de krant moet ook meer smoel krijgen.”

Als je mensen vraagt om twee columnisten van de Volkskrant of De Telegraaf te noemen, lukt dat. Dat is bij ons niet zo. Alleen Hugo Borst en eventueel Sjoerd Mossou, van sport. Oké, iedereen weet dat het AD qua sport de beste is, maar er is meer.”

Het Volkskrant-interview met Hans Nijenhuis kunt u lezen via Blendle.
7 Reacties op “Matthijs van Nieuwkerk slaat AD-column af”


 1. Wendy's dealertje

  MvN-moe

 2. Francine

  Niet erg origineel, maar ook ik ben tamelijk MathijsvanNieuwkerk-moe.
  Next.

 3. PvPuffelen

  Normaal slaat hij alleen vliegen af !

 4. mark

  Belasting zal wel op de loer liggen.

 5. 42

  Had hij toch leuk kunnen bijverdienen.
  Het is nu een beetje krapjes voor hem met maar 580.000 per jaar.

 6. BRAAK

  Deze rode loper beweegt zich voort in een geblindeerde auto, gevolg van het voze links lullen en rechts zakken vullen, wat een leven, arme zielenpoot!

 7. Bakje

  Voor ik het vergeet, wat een tenenkrommende Zoolander blik op dit promoshot. Die van voor Bieber, bedoel ik.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.