Nieuwe SBS 6-woensdag scoort beroerd

Foto: VPRODe nieuwe woensdagavond van SBS 6 is een kijkcijferramp. De combinatie Mijn Laatste Keer en Mijn Huis Is Het Mooist bezorgt het tv-station zijn minst bekeken prime time-blok van de week. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Mijn Laatste Keer, een serie over ongeneeslijk zieken met Rob Kamphues, was vorige zomer te zien op de late zondagavond en wordt nu voor het eerst herhaald op prime time. Daar is het programma met 229.000 kijkers en 4,6 procent aandeel echter geen succes.

Ook het aansluitend uitgezonden geïmporteerde programma Mijn Huis Is Het Mooist scoort beroerd. Dat programma, waarin mensen elkaars huis beoordelen, kwam niet verder dan 231.000 kijkers en 4,4 procent marktaandeel.

Deze dramatische marktaandelen van SBS 6 liggen ver onder het zendergemiddelde, dat gisteren op 11,8 procent lag. Dat was vooral te danken aan de hoge scores van Hart van Nederland en Shownieuws (beide 17 procent) en Utopia (15 procent).

De voorgaande twee woensdagen kon SBS 6 profiteren van veel bekeken voetbal. Op de laatste woensdag zónder voetbal, op 20 april, trok de zender 542.000 kijkers (9 procent) met De 1000 Dagen Van Willem-Alexander en Máxima.

Op 22 juni begint de nieuwe woensdagavond van SBS 6, bestaande uit afleveringen van het avondvullende programma De 25.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen