Volkskrant vindt Matthijs van Nieuwkerk onvriendelijk

Geplaatst op vr 29 apr 2016 om 11:44

Foto: RVDMatthijs van Nieuwkwerk krijgt kritiek uit onverwachte hoek: de Volkskrant roept zijn interview met Maxim Hartman uit tot mediaflop van de week. Dat is vandaag te lezen in het dagblad. Van Nieuwkerk gaf Hartman deze week in De Wereld Draait Door een podium om te vertellen over zijn vrouwonvriendelijke boekje. Daarna wees hij naar een dikke vrouw met kort kapsel in het publiek. “‘Wat is dit voor type?’ Lekker lachen, lekker makkelijk. Kom er maar in, Maxim: ‘Op het eerste gezicht lijkt ze op de tweezitter.’

De Volkskrant vindt het stuitend dat Van Nieuwkerk het belachelijk maken van zijn eigen publiek grappig vindt. “Van Nieuwkerk gierde het uit. Niet zozeer vrouwonvriendelijk. Gewoon onvriendelijk.”

Hartman wordt deze maand in een interview met HP/DeTijd gevraagd waarin zijn talent schuilt. Volgens de presentator is het zijn onaangepastheid en wordt hij steeds beloond voor krankzinnig gedrag.

Een van die beloningen is dat de redactie van De Wereld Draait Door elke scheet die Hartman laat, vindt ruiken naar een lekkerlachen-item”, aldus de Volkskrant.

Lees ook: Marlayne Sahupala teleurgesteld in Matthijs (deze week)

Het Volkskrant-artikel Top Of Flop kunt u lezen via Blendle.
22 Reacties op “Volkskrant vindt Matthijs van Nieuwkerk onvriendelijk”


 1. dirk

  dwdd op de weg terug………zoveelste flop. Prince uitzending was ook slecht.

 2. gtstfites

  Volkskrant word alleen gelezen door h0eren.

 3. UltraRechtsRadicaal

  Alles wat Matthijs doet is voor de poen!

 4. LD

  Dit was inderdaad niet goed.

 5. Arieh

  Een voorbeeld waar de zwakke persoonlijkheid van Matthijs helaas aan het licht komt. Hij heeft altijd al een bewondering gehad voor de grove manier van omgaan voor/met de camera zoals Maxim dat doet. Hij kan niet anders dan maar mee lachen uit angst niet ‘cool’ te zijn. Nu zit Matthijs ook bij het stoerste jongetje uit de klas. Tragisch dat hij dit op zijn leeftijd nog niet is te boven is gekomen.

 6. DOEI

  Hoe weet je dat gtstfites? Heb je ze geteld?

 7. gerd

  UltraRechtsRadicaal helemaal met je eens.Een zakkenvuller.

 8. otto groeneveld

  De Ubermensen van die achterlijke VARA zijn al jaren zwaar door het ijs gezakt. En dan te bedenken dat mijn ouders hun leven lang lid zijn geweest van dat zooitje Amsterdamse pisnichten. maar goed VARA is gewoon een triest gebeuren. Daar entegen is de VK niets ander, wat een stel droeftoeters, Volkskrant de krant van pedofiel Nederland net als NRC, taak overgenomen van de kattenbak krant De Telegraaf. Dus zowel nieuws van die kut krant of kut omroep heeft geen waarde.

 9. gerd

  Zou ik ook doen als ik hem was daar niet van. Maar aangezien ik het niet ben vind ik het asociaal en niet kunnen!

 10. Roberta

  Lekker zwaar op de (intellectuele) hand…er heerste in de studio gewoon een zeer melige gezellige sfeer. Maxim speelde de ironische dorpsgek en intellectueel Nld. keek er lekker op neer. En Maxim glom van alle aandacht voor zijn nonsens. In die zetting wordt dan zo’n vraag gesteld…en dan gaan we dit achteraf rationaliseren en breed uitgemeten afkeuren. Zegt volgens mij meer over de VK en de mensen die aan het veroordelen zijn, dan over wat er daadwerkelijk in minder dan een minuut afspeelde.

 11. Anja

  En het is maar de vraag of mevrouw het wel echt zo erg vond.

 12. J

  DWDD in het algemeen, en Van Nieuwkerk, is de weg helemaal kwijt: mislukte restaurants, mislukte interviews met sterrenkundigen,, een walgelijk item met Jan Mulder met een spelletje vergeten Ajacieden raden, een werkelijk totaal mislukte Prince-uitzending met een totaal dichtgeklapte Van Nieuwkerk, en gisteren ook weer zo’n tenenkrommend slecht interview met Jari Litmanen.
  Ik ben absoluut geen Ajax-supporter, integendeel, maar behalve dat ik Litmanen een prachtige voetballer vond, is het ook nog eens een sympathieke vent. Maar helaas was Jari voor Matthijs een slap excuus om alleen wat goals te laten zien, ipv ook wat te praten met Litmanen.
  Dat Matthijs het altijd over Ajax wilt hebben is al erg genoeg, maar dat hij op zo’n moment alleen maar een slijmerig, kontlikkerig, leeghoofdig item kan maken met een op zich zeer geschikte gast is triest. En een salaris van 5 ton onwaardig.

 13. J

  Sorry hoor, maar ik kan het gewoon niet hebben dat hij zoveel verdient terwijl ik keihard werk.

 14. stefan

  was het leukste item van DWDD dit jaar. Meer Maxim aub.

 15. San

  De volkskrant hoorde je niet toen Theo Maassen, met groot genoegen van MAtthijs, Patricia Paay beledigde.

 16. San

  Maxim Hartman is waarschijnlijk niet links genoeg.

 17. mark

  Het is inderdaad een vervelend arrogant persoon ik zie hem wel eens in een café en dan staat hij daar als een “haantje” echt lachwekkend.

 18. PvPuffelen

  Matthijs is een hele aimabele man . leuk en gezellig zolang niemand hem tegen spreekt . Matthijs gesjeesd Neerlandicus heeft wat dat betreft een door en door verrotte geest !

 19. Daan

  Petitie starten om deze presentator van de buis te krijgen? Twee vliegen in één klap: hij is van de buis en hij krijgt geen belastingcenten meer. Deze “host” is niet meer in staat om fatsoenlijke tv te maken.

 20. Walter

  Matthijs neemt alleen zichzelf (en Marc-Marie Lachbregts) serieus. Denk je nou echt, dat hij zich druk maakt om het publiek; die lacht ie vierkant in hun gezicht uit.

 21. Bekijk het maar

  Matthijs doet zich ook voor als een jazz liefbere en jazz kenner, maar het grootstte jazz fenimeen kent hij niet eens. hij is al net als die Tijl Beckand, die wel een hele grote duim heeft als het om muziek gaar. En de mensen tuinen er nog in ook. het bewijs dat doe Tijl beckand flink uit zijn duim zuigt staat gewoon op Youtube, waar hij wordt ontmaskert.

 22. Jasper

  Die Hartman is gewoon een onbeschofte vent en daar krijgt hij nog geld voor ook. Maar van Nieuwkerk doet daar wel aan mee, ook voor het geld!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.