NPO 3-baas: ‘Jan Rijdt Rond te lastig voor onze kijkers’

Het dagelijkse tv-programma Jan Rijdt Rond was een beetje te ingewikkeld voor de kijkers van NPO 3. Dat denkt zenderbaas Suzanne Kunzeler, zegt ze in een interview met NRC Handelsblad. Kunzeler heeft vanwege lage kijkcijfers de stekker uit het programma getrokken; vanavond is de laatste uitzending. “Het deed minder dan we hadden verwacht. Er zat ook geen groei in. Het was misschien ook iets te moeilijk voor het tijdstip van uitzending. Je valt gemakkelijker in een spelletje.

De makers van Jan Rijdt Rond hebben geprobeerd om het programma in het late night-schema te krijgen van NPO 3, maar dat zag Kunzeler niet zitten. “Je moet een dagelijkse afspraak met de kijkers proberen te maken. Lukt dat niet, dan moet je iets anders proberen.

De vooravond van NPO 3 zit in zwaar weer sinds het vertrek van De Wereld Draait Door. In 2013, toen DWDD nog op NPO 3 zat, trok de zender in de vooravond gemiddeld 471.000 kijkers. In het afgelopen eerste kwartaal waren dat er nog 208.000, weet het NRC.

Kunzeler geeft de vooravond een beetje op. “Ik ben niet heel tobberig over de toekomst. Het is heel prettig als je zender een goede ‘lead in’ heeft voor de rest van de avond. Je begint met meer vet op de botten.

Maar met programma’s als Mindf*ck, De gevaarlijkste wegen van de wereld en Vier handen op één buik haalden we vanaf half negen een behoorlijk bereik.

Jan Rijdt Rond was de brutalere opvolger van Man Bijt Hond. Vanaf maandag zendt NPO 3 in de vooravond 60 jaar Songfestival en All Stars uit.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen