Gerard Joling schrikt van 800 miljoen voor asielzoekers

Gerard Joling is geschrokken van het nieuws dat de opvang van asielzoekers in Nederland vorig jaar 800 miljoen euro heeft gekost. Hij vindt dat er juist geld moet naar eenzame ouderen, waar hij een RTL 4-programma over maakt. Dat heeft de entertainer gezegd op 100% NL. Ongelooflijk, vindt Joling het. “Als ik dan in de krant lees dat er 800 miljoen euro voor asielzoekers is uitgetrokken, dan zou ik in elk geval zeggen: doe ook een paar miljoen naar de ouderen en de ouderenzorg.

Volgens Joling zijn het de ouderen die die miljoenen pas echt verdienen. “Dat zijn de mensen die ons land weer hebben opgebouwd na de oorlog en daar wordt heel veel niet goed in gedaan. Er is geen geld, er is geen tijd. Er moet gewoon heel veel gebeuren.”

Joling hoopt het gebrek aan goede ouderenzorg aan de kaak te stellen in de nieuwe Geer en Goor-soap op RTL 4. “De mensen in de zorg worden slecht betaald en hebben ook geen tijd om even wat extra voor de ouderen te doen. Ik denk dat wij een klein beetje een druppel op de gloeiende plaat zijn.

Geer & Goor: Zoeken Een Hobby, de derde soap in de reeks over ouderen, begint volgende week donderdag. “Het is enig. Ik heb een paar uitzendingen gezien en kan alleen maar zeggen: hilarisch. Het gaat puur om eenzame ouderen.”

Lees ook: Gerard Joling: ‘Straks meer moskeeën dan kerken’ (september)

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen