SBS 6 schuift Irene Moors-show half uur op

SBS 6 wijzigt het uitzendtijdstip van de Irene Moors-show De Vreemde Eend, waarvan de kijkcijfers afgelopen zaterdag zijn ingestort. Dat heeft de tv-zender vandaag bevestigd. De Vreemde Eend begint vanaf zaterdag niet om 20.30 uur, maar om 21.00 uur. Lead-in Funniest Homevideo’s krijgt een half uur extra. “We hopen dat het de derde week de goede kant opgaat. Wij kijken naar het zenderaandeel. Dat was de eerste keer prima, de twee week eronder“, meldt SBS aan De Telegraaf.

De Vreemde Eend zakte zaterdag van 660.000 naar 389.000 kijkers. “We zijn ons er van bewust date er in het weekeinde veel concurrentie is. Dat is ook spannend“, aldus een woordvoerder van de zender.

Als je ziet wat er scoort: Miljoenenjacht, Voice kids, Holland’s got talent. Die zijn wel voor het zevende, achtste, negende seizoen. Wij zijn aan het opbouwen met een nieuw programma.”

Mochten de kijkcijfers niet omhoog gaan, dan is het niet ondenkbaar dat Moors van de buis wordt gehaald. Maar, zo zegt de woordvoerder: “We vinden De Vreemde Eend echt een zaterdagavondprogramma en gaan ervan uit dat het doorgaat. Er is een reeks van acht geproduceerd.”

De slechte kijkcijfers zijn zuur voor Moors, voor wie die het eerste SBS 6-programma is. SBS 6 blijft in haar geloven. “Zij heeft haar sporen verdiend. Dat valt of staat niet met één programma.

Het nieuwe uitzendtijdstip van Moors betekent ook dat Met De Deur In Huis opschuift. Dat programma begint vanaf zaterdag niet om 21.30 uur, maar om 22.00 uur.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen