School dochter Mariska Hulscher wil niet reageren

De directeur van het Berlage Lyceum wil niet reageren op de onthulling van leerling Sanne Hulscher dat er in haar klas is gejuicht om de terroristische aanslagen in Brussel. Dat meldt De Telegraaf vandaag. De dochter van Mariska Hulscher, oud-presentatrice en tegenwoordig redactielid van Pauw, deed met haar onthulling op Twitter behoorlijk wat stof opwaaien. PowNed maakte een filmpje bij de school en De Telegraaf wil de directeur spreken. “Die wenst echter niet te spreken over het voorval.

Heleen Bouwmans, directeur innovatie van de stichting Het ABC die betrokken is bij de Burgerschap-cursus van leraren in Amsterdam, vindt dat de directeur wél moet reageren. “Effectiever dan straffen is het gesprek aan te gaan en de leerlingen aan het denken te zetten over hun eigen gedrag.

Juichen in de klas na een aanslag kan je als leraar niet voorbij laten gaan, stelt Bouwmans. Dat gebeurde volgens Hulscher wel op haar school. “Welke bronnen hebben zij, dat ze zich zo uiten? Als blijkt dat het gevaarlijke bronnen zijn, kan je de politie bellen. Heb je het alleen over eenzijdige bronnen, dan kan je daar andere geluiden tegenover zetten.

Het Amsterdamse onderwijsorgaan OCO wijt het gejuich om terreur aan het puberbrein. “Vaak is het van jongeren op deze leeftijd een schreeuw om aandacht. Zij zijn bezig met het onderwerp en geven daar op volslagen ongepaste wijze uiting aan.

Het Telegraaf-artikel over het Berlage Lyceum kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Kind Mariska Hulscher: ‘Scholieren lachen om Brussel’ (dinsdag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen