Geert Wilders vindt RTL Nieuws Noord-Koreaans

De relatie tussen Geert Wilders en RTL Nieuws blijft moeizaam. Dat Wilders walgt van het RTL Nieuws en het RTL Nieuws van Wilders, blijkt ook nu weer. De PVV-leider spreekt op Twitter zijn afschuw uit over de column die RTL Nieuws-adjunct Pieter Klein heeft geplaatst over de aanslagen in Brussel. Klein stelt dat het antwoord op IS ‘niet minder, maar juist meer beschaving’ is. Wilders: “Noord-Koreaanse journalistiek. Geslijm naar de macht, complimentjes aan Rutte en Obama. Nul kritiek.

Wilders noemt de mannen achter RTL Nieuws ‘neppers’, maar Klein is niet onder de indruk. “Was wel een hilarische recensie. En tamelijk wellevend, waarvoor dank.

Klein zegt in zijn column dat hij het ’treurig’ vindt dat de hashtag #stopislam trending werd op de dag van de aanslagen. Op Twitter voegt hij toe dat hij niet denkt dat de islam verbieden wat helpt. “Ik ben zelf niet zo van de afdeling religie, integendeel. Maar verbieden? Misschien gewoon extremisme en terreur aanpakken?

RTL Nieuws sprak zich na de ‘minder Marokkanen’-oproep als één van de weinige media uit tegen Wilders.

In januari kregen Wilders en Klein het ook al met elkaar aan de stok. Lees Geert Wilders: ‘RTL Nieuws-baas is leugenaar’.

De column waarin Klein oproept tot meer liefde na de terreur in Brussel kunt u lezen op de website van RTL Nieuws.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen