Kind Mariska Hulscher: ‘Scholieren lachen om Brussel’

Geplaatst op di 22 mrt 2016 om 12:10

Sanne Hulscher, de dochter van Mariska Hulscher, zit in een schoolklas waarin wordt gelachen om de aanslagen vanochtend in Brussel. Ze wil zo snel mogelijk een andere school. Dat vertelt ze op Twitter. Hulscher ziet het niet zitten om haar verhaal te doen in Pauw, waar haar moeder redactielid is. “Mensen moeten wel beseffen dat ik ook maar een meisje van 15 ben en dus niet zomaar met mijn gezicht op de Nederlandse televisie wil. Ook mijn ouders willen dit niet en ik ben het met hen eens.

De dochter van Hulscher vreest dat ze met een tv-optreden ‘straks nog meer gedoe op school’ krijgt. “Geen zin in“, aldus de scholiere.

Onder meer AT5 en LINDA.tv hebben Sanne al benaderd. Maar, zo zegt ze: “Mijn ouders en ik hebben besloten om met niemand hier over te bellen of te sms-en.

Sanne veroorzaakt flink wat commotie op Twitter met haar onthullende tweet over de reacties in haar klas op de aanslagen, waarbij tientallen mensen om het leven zijn gekomen. “Ik wil asap van deze school af totaal geen respect hier.. Horen ze over Brussel alleen maar lachen en hopen dat er veel mensen dood gaan..

Respectloos, vindt Sanne het. “Echt gewoon wauw.. Kut school heb ik echt waar. Kan ik niet even het laatste jaar naar een andere school examen doen en dan gewoon van die mensen af zijn?

De leraren doen volgens haar ‘nooit iets’. “Met de mensen uit mijn klas valt niet veel te praten. Schelden je uit.

Het is niet de eerste keer dat ze zoiets meemaakt. “Toen de aanslag op Parijs was gebeurd reageerde mijn klas zo..

Sanne zit op een school in Amsterdam. “Er wordt gewoon geroepen ‘Haha kapot fatoe man hopelijk gaan kanker veel mensen dood.’

Ze heeft naar eigen zeggen niets tegen moslims. “Ik zeg toch niet dat er iets mis is met moslims? Ik zeg alleen wat er gebeurt in mijn klas en dat ik dat belachelijk vind.

De naam van haar school noemt Sanne liever niet. Ze heeft haar Twitter-account vanwege de vele aandacht inmiddels afgeschermd.

Columniste Nausicaa Marbe vindt het choquerend dat Sanne’s school zo ‘soft’ is. “Ja, alsof dat gewoon bij ‘diversiteit’ hoort. En wie dat afkeurt wordt als looser geframed die de nieuwe tijd niet begrijpt.

En columniste Sylvia Witteman: “Ik hoop wel dat dit meisje inderdaad naar een andere school kan, want ze heeft daar voortaan geen leven meer.
74 Reacties op “Kind Mariska Hulscher: ‘Scholieren lachen om Brussel’”


 1. AIB

  “Looser”? Wat is een losser?

 2. Rob

  Benieuwd wat Viggo hier van vind. Triest dit.

 3. Jasper

  @Rob

  Vraag je niet van die domme dingen af. Viggo Waas vindt dit uiteraard ook niet kunnen. Het een sluit het ander niet uit, behalve in de hersenen van types als Rob.

 4. Huiskamer

  Je ziet hoe hopeloos de traditionele media “achter loopt” Actualiteit (zoals nu Hoofddorp) is voor hen onbekend. (NPO, Radio1, RTL).
  Het enige wat ik hoor is “Wilders mag hier geen voordeel uit halen”.
  Dat blijkt de enige zorg te zijn.

 5. Yasmina16

  Op mijn school valt het gelukkig mee in Amsterdam-West. Leraren hebben ons goed bijgepraat over wat er is gebeurt in Brussel.

 6. Van Assche

  Mooie kuuutschool dus.

 7. Martijn

  Ik snap niet waarom mensen Viggo Waas aanvallen. Alleen omdat ie zegt dat iedereen rustig moet blijven neemt ie het meteen op voor de Moslims?

 8. Trui

  Hoe zal ons landje er over 10 jaar uitzien????

 9. Rubinstein

  Ik heb heimwee naar de periode dat je niet alles kon zeggen, Trui…
  Kok, Lubbers e.d waren helden vergeleken met de opportunisten en demagogen van deze tijd.

 10. Vicky

  @Huiskamer

  Misschien moet je de oorarts even laten kijken naar je selectieve gehoor.

 11. Bart

  De dochter van Hulscher vreest dat ze met een tv-optreden ‘straks nog meer gedoe op school’ krijgt. “Geen zin in“, aldus de scholiere.
  Van wie krijgen ze dan meer gedoe? Ik hoop dat de moeder de dochter vermanend toegesproken heeft en dat de dochter voortaan niet zo ongenuanceerd in de openbaarheid treedt.

 12. Rogier, Amsterdam

  Bart, praat geen bullshit.

 13. Huiskamer

  @Vicky
  Luister eens naar Radio1. Dan snap je wat ik bedoel.
  Inderdaad: selectieve verontwaardiging.

 14. Huiskamer

  @Vicky
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/03/ns_hoofddorp_ontruimd_om_terre.html#comments

 15. Bart Wijnen

  Goed media-onderwerp…

 16. Ellen

  Heeft Pechtold al gezegd dat moslims hier het meeste onder lijden?

 17. Anoniem

  Ik kijk de hele tijd RTL Z en ze hebben Hoofddorp al meerdere keren behandeld.

 18. AIB

  @Ellen

  Zolang mensen als jij uitspraken uit hun verband blijven rukken, kun je geen zinnige discussies verwachten.

 19. Lex

  Na de aanslagen op de Twin Towers 15 jaar geleden werd er door onze lieve knuffelmarokkaantjes ook gejuicht.

 20. Bart

  @Rogier, Amsterdam
  De moeder wil niet dat de dochter nog meer gedoe krijgt. Dat kan ze alleen maar krijgen van boze moslims en manische linkse kerkgangers.
  De moeder is redactrice bij één van de meest opiniebepalende TV programma’s op de publieke omroep, toch het informatiekanaal voor de meerderheid van dit hersengespoeld volk. Dit is toch iets wat zeer nieuwswaardig is en on topic, toch wil deze redactrice dus bewust belangrijk nieuws censureren omdat het nu opeens dichertbij komt. Dat is laf. Als journalist of redacteur heb je een bepaalde verantwoordelijkheid met betrekking tot de feiten en de waarheid en dergelijke.
  Hoe kan ik als zelfstandig kritisch denkend mens mijn opinie vormen als de informatie die ik krijg van te voren gezeefd., gecensureerd, gewogen en vooraf voor ons geduidt is?
  Of komt jou ongenuancerde rant vanuit de onderbuik, omdat het zo zielig is voor dit meisje? Of ben ik een racsist omdat het om moslims gaat? Daarmee zijn in het verleden heel wat discussies om zeep geholpen, wellicht een reden waarom iemand die er anders over denkt geen zin meer heeft om beleefd te zijn tijdens een discussie, nadat je ongefundeerd wordt wegegzet als nazi, fascuist enzovoorts.

  Leg eens uit in redelijke bewoordingen uit waarom ik poep praat en dan zonder op de persoon te spelen aub. Alleen dan kan je mij nieuw inzicht verschaffen.

 21. AIB

  Ja, door allemaal, hè Lex.

 22. Banaan

  Zal niet lang duren voordat bekend is welke school het hier betreft.

 23. Der Mies

  “en dus niet zomaar met mijn gezicht op de Nederlandse televisie wil.”
  Mooie profielfoto op Twitter.

 24. Rogier, Amsterdam

  @Bart

  “Als journalist of redacteur heb je een bepaalde verantwoordelijkheid met betrekking tot de feiten en de waarheid en dergelijke.”

  Als ouder heb je een verantwoordelijkheid met betrekking tot je kinderen. Iemand die bij de tv werkt, weet precies dat haar minderjarige kind zal worden afgemaakt als ze dit op tv vertelt. Een moeder doet er goed aan om haar kind daartegen in bescherming te nemen. Overigens krijgt zowel wie A als wie B zegt stront over zich heen, dus je vliegertje gaat niet op.

 25. Vicky

  @Huiskamer

  Wat moet ik met die links? Ik zie dingen die al lang en breed zijn uitgemeten op tv, maar dan met nutteloos commentaar eronder.

 26. hihi

  Ventjes als Huiskamer zijn gewoon bange schijterds. Sluit jezelf gewoon op op zolder, Huiszwammer! Gebeurt er ook niks. Ik ga hier in Amsterdam gewoon de straat op. Boeieeeeh!

 27. Daantje

  Mediageile gezin Hulscher wil eens aandacht over de ruggen van andere. Dat is mooi gelukt bij deze!

 28. BRAAK

  @Der Mies

  Een foto op Twitter of in een programma dat door honderdduizenden mensen wordt gekeken. U snapt het verschil niet? Bewegend beeld en geluid vs. fotootje. Uw hersenen moeten nog opstarten.

 29. Anoniem

  @Daantje

  Bij dezen, taalbarbaar!

 30. Johannes

  Waarom nu wel en na Parijs niet?
  Lekker belangrijk

 31. Bart

  Nee, ik accepteer je uitleg niet als onderbouwd en je speelt weer op de persoon, altijd lachen die voorspelbare reflex.
  Erg jammer voor dat kind, ben ik met je eens. Dus zwijgen we maar. Stapje voor stapje naar de afgrond. Maar als je over de rand gaat, gaat het opeens heel hard en is er geen weg meer terug. Moet je niet piepen dat je het niet aan hebt zien komen of zo. Toen de kansenjongeren stonden te dansen en rouwkransen op staat rondschopten vanwege 9/11 werd er nog wel een item van gemaakt. Maar de mond van de moslims en extreemlinks wordt steeds groter, en ook het OM lijkt steeds vaker met twee maten te meten. Wel Wilders voor het hekje, maar een PvdA politicus die zegt dat hij hoopt dat de kogel die Wilders hopelijk ontvangt groot genoeg is om “Van een dankbaar Nederlands Volk” in te graveren wordt geen strobreed in de weg gelegd. Er zijn nog wel walgelijkere uitspraken van politici en journalisten en redacteurs van de gevestigde orde te vinden.
  Langzame zelfcensurering, uitmondend in zelfverstikking.
  Ieder kind dat dergelijke misstanden aantreft op school kan dus in jou ogen beter de mond te houden? Ik hoop niet dat je dat wilt zeggen.

 32. Bart

  Het hoofd van een school kan ook problemen krijgen, en zijn kinderen ook, als hij iemand van school zet die dat meer dan verdient maar uit een bepaalde etnische groep komt. Dus moet dit hoofd die koters maar hun gang laten gaan?

 33. Lachen, gieren en brullen!

  “Mensen moeten wel beseffen dat ik ook maar een meisje van 15 ben en dus niet zomaar met mijn gezicht op de Nederlandse televisie wil”

 34. Eddy

  Sanne Hulscher, wie is dat???

 35. Rogier, Amsterdam

  @Bart

  Waar precies speel ik op de persoon in mijn laatste reactie? Totale onzin.

 36. Error

  @Rubinstein: Kok was laatst op tv en zei: Alle vluchtelingen moeten een huis en uitkering krijgen…Dat is zo Pvda, alles weggeven terwijl de rest het nakijken heeft. Heeft ie zelf zijn riante villa al terbeschikking gesteld?? Die vent heeft nooit ballen gehad, alles gladstrijken en dan de sociale pief uithangen.

 37. Anoniem

  Sanne gaat een FemkeHalsemaatje doen.

 38. Bart

  Wie A zegt moet B verwachten, dus alsnog dat ik poep praat terwijl ik mijn hele betoog fundeer.
  Je geeft geen tegenargument, je smoort de discussie weer door het zielige meisje erbij te halen. Zo van, daar moet je het mee eens zijn anders ben je een minderwaardig mens, zoiets.
  Heel nobel natuurlijk om voor moeders en kinderen op te komen hoor, maar er is ook nog zoiets als het grotere plaatje, waarvoor een journalist of redacteur ook oog moet hebben. Als men dat niet wilt of durft moet men hun conclusie trekken en constateren dat het werk niet meer verenigbaar is met het gezinsleven. Toch blijven maakt je chantabel en beïnvloedbaar.
  Zoals gezegd, een schoolhoofd kan ook problemen verwachten voor zichzelf en zijn kinderen als hij iemand van een bepaalde culturele groep van school stuurt, hoe terecht dat ook mag zijn. Moet het hoofd dan die iemand maar gewoon aan boord laten en de boel verstieren voor de rest? Dergelijke zaken komen doorgaans niet in de mainstream media omdat men daar jou mentaliteit heeft. Denk echter niet dat het daarom niet gebeurt, ik heb nogal wat leraren in mijn kennissenkring die dit soort dingen regelmatig meemaken.
  Hetzelfde geldt voor agenten op straat, en politici die niet van de linkse kerk zijn. Kunnen die dan allemaal maar beter hun mond houden vanwege de kindertjes?
  En als je echt niets meer weet, wil je dan niet beginnen over de toon van de discussie aub.

 39. Bart

  Zo totaal was die onzin dus niet.

 40. Bart

  Raar trouwens dat je dit normaal vindt.

 41. Rogier, Amsterdam

  @Bart

  “Wie A zegt moet B verwachten”?

  Verder heb ik je reactie niet gelezen. Lees eerst eens wat ik wél zei en reageer dan dáárop, niet op wat je denkt dat ik schreef. “Wie A zegt moet B verwachten”, wat een flauwekul!

 42. Bart

  “Praat geen poep””Totale Onzin”, “wat een flauwekul”, het lijkt wel of ik met Francisco van Jole aan het discusïeren ben. Dit noem jij niet op de man spelen? Chique is het zeker niet.
  Waar onderbouw je iets dan?

  Je schrijft; “Als ouder heb je een verantwoordelijkheid met betrekking tot je kinderen. Iemand die bij de tv werkt, weet precies dat haar minderjarige kind zal worden afgemaakt als ze dit op tv vertelt. Een moeder doet er goed aan om haar kind daartegen in bescherming te nemen.”

  Ach, ja een moeder met kind, dat doet het altijd heel goed op foto’s ook. Dit is geen argument, dit is een tranentrekker.
  De moeder heeft een verantwoordelijkheid naar haar publiek toe, die haar ziet als een objectieve bron van informatie. Daar krijgt ze heel veel belastinggeld voor.
  Nogmaals, als die niet verenigbaar is met haar taak als moeder moet ze haar pen aan de wilgen hangen. Heel erg raar dat je het normaal vindt dat de pers zichzelf censureert vanwege doodsbedreigingen. (het is wel begrijpelijk, maar het is uit den boze)

 43. Rogier, Amsterdam

  Alle reacties van Rogier, Amsterdam hierboven zijn NEP en niet van mij!

 44. Bart

  Tuurlijk joh. Je weet niks meer en ik heb geen behoefte meer. Adiau.

 45. Flits Bom

  Stuur daar eens een camera naartoe en laat het ze eens herhalen.
  Dat is mooie televisie.

 46. M

  Slechte school als daar niets aan gedaan wordt ,zijn zeker bang .

 47. Bart

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/03/hallo_meneertje_wat_denkt_u_dat_u_aan_het_doen_bent_met_de_toon_van_het_debat.html

 48. Bart

  Deze tweet was na aanleiding van dit artikel.

 49. Bart

  PS en nogmaals (ik weet niet waar mijn eerste keer is gebleven); de opmerking naar Roger toe (de laatste) is NIET van mij. Er wordt hier getrolt.

 50. Loet

  Het zijn voornamelijk MAROKKANEN die zich zo schandelijk misdragen, maar wel klagen en ons de schuld geven dat ze geen baan of stageplek vinden.

  En maar roepen respect en maar roepen racisme. Wat een losers vind ik het toch.

  Ik citeer:

  “”OVERDREVEN GEVOEL VAN EIGENWAARDE “: Zelfs de zieligste, meest lelijke, smerige Marokkaan met een koortslip denkt dat hij Badr Hari, Ahmed Aboutaleb en Ibrahim Affelay in één is. Deze overdrijving van eigenwaarde is een verdedigingsmechanisme dat de rifaap aanneemt op een jonge leeftijd, om zo niet met de waarheid geconfronteerd te worden. Dat hij in werkelijkheid het domste, lelijkste, stuk afval van Nederland is.”

 51. Brands

  @Loet

  Gelukkig is jouw reactie niet schandelijk. Boter op je hoofd.

 52. Loet

  Ik citeer en het is de realiteit. Alleen hele domme bange mensen blijven wegkijken en reageren selectief verontwaardigd. Ik noem het stakkers, laffe stakkers.

  Wat betreft boter: volgens mij heeft u de hele boterberg op uw hoofd en in uw hoofd een restje gebakken lucht :-)

 53. Brands

  Nee, jij bent dapper. Beetje op internet roeptoeteren, maar wat doen, ho maar. En dan zijn anderen laf. Hilarisch menneke toch.

 54. Loet

  Heerlijk dat roeptoeteren op internet zoals jij dat ook doet laffe slome duikelaar.

  Wegkijker:-)

  Jij zingt zeker s ook mee in het ‘welkom vluchtelinge koor’? hahahahahah

 55. Loet

  I vaker gebeurd:

  ROTTERDAM – Marokkaanse jongeren zijn onlangs in bioscoop Pathé Schouwburgplein in Rotterdam uit de zaal verwijderd toen ze tijdens de film World Trade Center luid begonnen te applaudisseren.

  Ze juichten tijdens het moment dat de terroristen met een gekaapt passagiersvliegtuig de Twin Towers in New York doorboorden.

  Verschillende bioscoopgangers verlieten boos en vol walging de zaal en vonden het ongepast dat popcorn als confetti werd gebruikt. De beveiliging van de Pathé greep direct in om de groep Marokkanen uit de bioscoop te verwijderen. „Het is natuurlijk afschuwelijk dat zoiets gebeurt. De jongeren wilden zich duidelijk profileren. We hebben direct maatregelen genomen”, aldus Pathé-woordvoerder Hans Jose.

  De film van Oliver Stone met in de hoofdrollen Nicolas Cage en Michael Pena is een waar gebeurd verhaal en gaat over de belevenissen van twee medewerkers van de havenpolitie van New York. Zij raakten bedolven onder het puin van de torens en waren zo ongeveer de laatsten die levend werden gevonden.

 56. Verdrietig

  Als dit niet Nederlandse kinderen zijn, samen met ouders oppakken en in een rubberboot terug sturen naar eigen land. Nederlandse kinderen die deze opmerkingen hebben gemaakt, samen met ouders oppakken en naar een strafkamp sturen.

 57. Anoniem

  Die tweet van Sanne is top. Joop.nl is een gore p r u t sute en die van Jole is een vuile rooie VARA k l o o t.

 58. Anoniem

  Ik als marokkaan voel me verschrikkelijk ontdaan over de gebeurtenissen, ik leef mee met de slachtoffers en zal me morgen zoals elke andere dag in mijn leven weer mijn best doen om een positieve bijdrage aan de maatschappij te leveren. Desondanks blijft het pijn doen om de reacties op alle fora te lezen. Mensen svp er zijn heel veel (moslims,naffers whatever) die zich net zo kut voelen als ieder ander. Houdoe

 59. N. van Dijke

  Walgelijk hoe PVVers deze tragedie misbruiken om hun moslimhaat te spuien. Meer dan 99% van alle moslims is geen terrorist, achterlijke types.

 60. N. van Dijke

  Treurig hoe PVVers deze tragedie misbruiken om hun moslimhaat te spuien. Meer dan 99% van alle moslims is geen terrorist, mensen (dat je zoiets uit moet leggen, zijn die mensen dan echt zo dom?)

 61. Anoniem

  En waar baseren we dat percentage op, N. van Dijke?

 62. Anoniem

  @ N. van Dijke
  Aangezien u over percentages/getallen beschikt waarover wij niet beschikken: vertelt u mij eens hoeveel procent van diezelfde moslims behoort tot de zwijgende meerderheid?

 63. Anoniem

  @ 12:29

  Spreek voor jezelf!

 64. Jasper

  Bravo voor dit meisje, tenminste iemand die zegt wat velen denken. Hopelijk krijgt ze daar geen problemen mee.

 65. Wendeline van Wanroij

  Kijk kabinet en kabinet RTL
  Boulevard, zo gaat het nu hier in Nederland. Fijn hè??? Stelletje losers!!!

 66. Daantj

  @anonymous.

  Ooit van Indonesie gehoord? Het grootste moslim land op aarde.

  Deel het totaal aantal moslims door de moslims die aanslagen hebben gepleegd.

 67. Daantj

  Angst leidt tot woede
  Woede leidt tot haat
  Haat leidt tot lijden

 68. Anoniem

  Ik geloof haar niet. ze zegt dat ze dit ook deden bij de aanslag van Parijs maar die waren op een vrijdagavond. Dus ze had dan niet in de klas gezeten toen haar klasgenoten het nieuws hoorden. Ik snap niet waarom we allemaal meteen een 15 jarig meisje geloven. Dat deed ik zelfs niet toen ik zelf een 15 jarig meisje was.

 69. am

  Ik heb dit op de middelbare school ook meegemaakt toen de twintowers invielen, in den haag atlas college nu vredenburglyceum ofzo en iemand een leugenaar noemen neemt de waarheid niet weg. Het was dus al zo meer dan 10 jaar geleden en noem mij geen leugenaar zal zelfs zo een liedetectortest doen., ze nemen het gewoon mee naar school want ze vierde waarschijnlijk feest thuis, die vieze schofterige monsters. Ik bedoel honden zijn vies volgens hun, daarom in nederland is een hond onze beste vriend en niet een moslim, weten hun ook hun plek weer ;D o ja meneer
  angst leidt tot haat onzin,
  ALS je een hond blijft slaan met een stok zal die bijten, sooner or later, DAT IS GEEN ANGST.
  DAT IS HET BEU WORDEN GETREITERD TE WORDEN.
  En hoe noem je die linkse eikels die aks eerste provoceren en slaan tijdens anti moslim protesten, die werken naar onze ondergang, wat is hun excuus nu weer opndit soort tweets en kom niet met leugenaäaaaaaaar

 70. Peter Haan

  @am

  “ALS je een hond blijft slaan met een stok zal die bijten, sooner or later, DAT IS GEEN ANGST.
  DAT IS HET BEU WORDEN GETREITERD TE WORDEN.”

  Dan weet je dus waar dit soort uitspraken toe kunnen leiden:

  “honden zijn vies volgens hun, daarom in nederland is een hond onze beste vriend en niet een moslim, weten hun ook hun plek weer”

  Dus straks niet janken als je persoonlijk het slachtoffer bent.

 71. mark

  Hier is totaal geen begrip voor op te brengen.

 72. Peter

  De aanslag was een hoax.

 73. Peter

  En de lengte van mijn pik is een hilarische grap… ik bedoel ‘grapje’.

 74. Anoniem

  T€ringlijer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.