Kind Mariska Hulscher: ‘Scholieren lachen om Brussel’

Sanne Hulscher, de dochter van Mariska Hulscher, zit in een schoolklas waarin wordt gelachen om de aanslagen vanochtend in Brussel. Ze wil zo snel mogelijk een andere school. Dat vertelt ze op Twitter. Hulscher ziet het niet zitten om haar verhaal te doen in Pauw, waar haar moeder redactielid is. “Mensen moeten wel beseffen dat ik ook maar een meisje van 15 ben en dus niet zomaar met mijn gezicht op de Nederlandse televisie wil. Ook mijn ouders willen dit niet en ik ben het met hen eens.

De dochter van Hulscher vreest dat ze met een tv-optreden ‘straks nog meer gedoe op school’ krijgt. “Geen zin in“, aldus de scholiere.

Onder meer AT5 en LINDA.tv hebben Sanne al benaderd. Maar, zo zegt ze: “Mijn ouders en ik hebben besloten om met niemand hier over te bellen of te sms-en.

Sanne veroorzaakt flink wat commotie op Twitter met haar onthullende tweet over de reacties in haar klas op de aanslagen, waarbij tientallen mensen om het leven zijn gekomen. “Ik wil asap van deze school af totaal geen respect hier.. Horen ze over Brussel alleen maar lachen en hopen dat er veel mensen dood gaan..

Respectloos, vindt Sanne het. “Echt gewoon wauw.. Kut school heb ik echt waar. Kan ik niet even het laatste jaar naar een andere school examen doen en dan gewoon van die mensen af zijn?

De leraren doen volgens haar ‘nooit iets’. “Met de mensen uit mijn klas valt niet veel te praten. Schelden je uit.

Het is niet de eerste keer dat ze zoiets meemaakt. “Toen de aanslag op Parijs was gebeurd reageerde mijn klas zo..

Sanne zit op een school in Amsterdam. “Er wordt gewoon geroepen ‘Haha kapot fatoe man hopelijk gaan kanker veel mensen dood.’

Ze heeft naar eigen zeggen niets tegen moslims. “Ik zeg toch niet dat er iets mis is met moslims? Ik zeg alleen wat er gebeurt in mijn klas en dat ik dat belachelijk vind.

De naam van haar school noemt Sanne liever niet. Ze heeft haar Twitter-account vanwege de vele aandacht inmiddels afgeschermd.

Columniste Nausicaa Marbe vindt het choquerend dat Sanne’s school zo ‘soft’ is. “Ja, alsof dat gewoon bij ‘diversiteit’ hoort. En wie dat afkeurt wordt als looser geframed die de nieuwe tijd niet begrijpt.

En columniste Sylvia Witteman: “Ik hoop wel dat dit meisje inderdaad naar een andere school kan, want ze heeft daar voortaan geen leven meer.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen