Tv-kijker zit niet te wachten op goede doelen-tv SBS 6

Dat goede doelen-televisie over het algemeen geen publiekstrekker is, bleek ook woensdagavond weer op SBS 6. Het programma De Uitdaging: Kees en Kees In Actie kwam niet verder dan 378.000 kijkers en 5,8 procent marktaandeel, ver onder het zendergemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voor Het Liliane Fonds brachten Kees Tol en Kees van der Spek de jaren 90-show De Uitdaging voor even terug op de buis. In de special vroegen ze aandacht voor de albino’s in Tanzania.

In Tanzania zorgt een hardnekkig bijgeloof ervoor dat een grote groep mensen denkt dat bloed of lichaamsdelen van een albino geluk en voorspoed brengen. Georganiseerde bendes maken jacht op albino’s, vooral op kinderen: ze worden ontvoerd en verminkt of vermoord.

Kees Tol ging de uitdaging aan om in tien dagen een opvangcentrum af te krijgen waar de albinokinderen veilig kunnen verblijven in tijden van gevaar.

Kees van der Spek reisde af naar Tanzania om undercover te onderzoeken hoe het zit met de mythes rondom albinisme en met de wrede, illegale praktijken die daaruit voortvloeien.

Iedereen die het programma alsnog terug wil kijken, kan terecht op de website van SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen