Volkskrant vindt RTL 4’s Zeesterren ‘belachelijk’

Na negatieve recensies in het AD en De Telegraaf, krijgt de RTL 4-show Zeesterren van Irene Moors er ook van langs in de Volkskrant. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Tv-recensent Julien Althuisius vindt de show net een kruising tussen Expeditie Robinson, Te Land Ter Zee en in de Lucht en de afterparty van een Toppers-concert. “Zeesterren is zo schaamteloos en belachelijk dat het kijken ernaar voldoening geeft zoals een dronken bezoek aan de snackbar voldoening kan geven.”

In Zeesterren doen bekende Nederlanders wedstrijdjes met elkaar, terwijl ze dubbelzinnige opmerkingen maken. Én veel flauwe grappen, viel Althuisius op.

De tv-recensent heeft het idee dat presentatrice Irene Moors zich voor haar woordgrapjes behoorlijk laat inspireren door Gerard Joling.

Erg inhoudelijk is het niet, aldus Althuisius. “De meeste communicatie bestaat uit ‘schat’,’schattie’ of ‘liefie’, gecombineerd met ‘helemaal top’, ‘ik ben helemaal kapot’ of ‘dat staat als een paal boven water’.

Het is prima tv voor een keertje, meent hij. “Je moet het zeker niet elke dag doen, maar op z’n tijd is het prima.

Zeesterren zit behoorlijk in de lift naar beneden. Na 1,1 miljoen kijkers (15 procent) voor aflevering één en 897.000 kijkers (13 procent) voor aflevering twee, keken er maandagavond nog maar 639.000 kijkers (9 procent) naar aflevering drie.

De tv-recensie van Althuisius kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Telegraaf kritisch over RTL 4-show Zeesterren (twee weken geleden)
‘RTL 4-show Zeesterren slechtste tv-programma 2016′ (twee weken geleden)
Celblok H helpt RTL 4-flop Zeesterren afgrond in (vandaag)

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen