‘RTL 4-show Zeesterren slechtste tv-programma 2016’

Tv-recensent Angela de Jong van het AD is onverbiddelijk: hoewel 2016 nog maar zes dagen jong is, denkt ze nu al dat de RTL 4-show Zeesterren met Irene Moors de boeken in gaat als het slechtste tv-programma van het jaar. Dat schrijft ze vandaag in haar AD-column. Zeesterren, dat maandag van start ging, had volgens De Jong beter C-sterren kunnen heten. “Al ligt het niet aan het niveau van de BN’ers dat deze show zo erbarmelijk slecht is“, zo begint de tv-kenner haar relaas.

Een stuk of vier kandidaten zijn prima gecast, vindt De Jong. “Maar dan de rest van dat Zeesterren… Ik vind het onbegrijpelijk dat RTL 4 hier vier maandagen op rij prime time 2 uur zendtijd voor inruimt.

Twee uur lang Zeesterren kijken is een kwelling voor de Jong. Ze ergerde zich vooral aan het ‘onnodige gehype van elke mogelijke blessure bij de deelnemers’. “Om de kijkers te verleiden weer terug te keren na de reclame, waarna het natuurlijk steevast mee viel.”

Verder vindt De Jong het programma erg oubollig, ergert ze zich aan de ‘dik opgelegde kluchtigheid’ van scheidsrechters Maik de Boer en Mari van de Ven en vindt ze de seksistische opmerkingen van Irene Moors overdreven.

Bovendien is het één grote reclamespot, aldus De Jong. “Het belangrijkste doel is dat sponsor Corendon zoveel mogelijk vakanties verkoopt naar dat resort, dat met drone-beelden dan ook uitputtend in beeld werd gebracht.

Bij SBS 6 had ik het misschien nog begrepen. Maar dit is echt ver onder het niveau van RTL 4.

De AD-column van De Jong kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Telegraaf kritisch over RTL 4-show Zeesterren (gisteren)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen