‘RTL lijdt aan het Barmhartige Samaritaan-syndroom’

Foto: SBSMarcel Peereboom Voller, de tv-recensent van De Telegraaf, begint zo langzamerhand echt moe te worden van de tsunami aan hulpprogramma’s op de tv-zenders van RTL. Dat laat hij blijken in zijn column in de krant. Voller zag dinsdagavond de Angela Groothuizen-show Koopziek op RTL 5, waarin ze mensen met een koopverslaving te hulp schiet. “Een programma dat net van de lopende band uit de hulptelevisiefabriek is gerold. De blauwdruk kennen we“, aldus de tv-deskundige.

Alle hulpprogramma’s zijn hetzelfde, aldus Voller. “Een BN’er annex hobbypsycholoog, in dit geval Angela Groothuizen, probeert samen met een verslavingsexpert een slachtoffer van het verslavingsjuk te bevrijden.”

Voller vindt het tijd voor iets nieuws. “Pfff… Na afloop stelde ik mijn eigen diagnose: RTL lijdt aan het Barmhartige Samaritaan-syndroom en moet daar nu echt vanaf worden geholpen. Dat is beter voor ons allemaal.

Koopziek begon dinsdagavond met een voor RTL 5 zeer behoorlijke 468.000 kijkers en 8 procent marktaandeel. Het daaraan voorafgaand uitgezonden Bizarre Eters kwam uit op 304.000 kijkers (5 procent).

Voller is wel vaker kritisch over RTL. Lees ook ‘Te veel commerciële barmhartigheid op RTL 4′ en Marcel Peereboom Voller uit kritiek op Erland en Wendy.

De Telegraaf-column van Voller kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen