‘Te veel commerciële barmhartigheid op RTL 4’

Foto: RVDARTL 4 was in 2015 alles behalve de omroep of zender van het jaar. Dat vindt tv-recensent Marcel Peereboom Voller, schrijft hij vandaag in De Telegraaf. Voller voelt zich steeds minder thuis bij RTL. Hij ergert zich eraan hoe Erland Galjaard het tv-station neerzet als ‘de televisiekerk van het positivisme’. “Kritiek en cynisme werden uitgebannen – zelfs mijn favoriet Dit was het nieuws werd geslachtofferd – ten faveure van een overvloed aan commerciële barmhartigheid”, aldus de tv-kenner.

Daarmee doelt Voller op het genre hulp-tv, de specialiteit van RTL 4. “Laat de verslaafden, de zieken en de dikkerds tot ons komen en verhinder ze niet, want voor hen is het koninkrijk RTL…

RTL 4 helpt verslaafden in Verslaafd, zieken in Diagnose Gezocht en dikkerds in Obese. En dan zijn de programma’s van hulp-tv-koning John Williams nog niet eens aan bod gekomen.

Voller heeft er zijn buik vol van. Volgens hem is Omroep MAX dé omroep van het jaar met kijkcijferhits als We Zijn Er Bijna en Heel Holland Bakt.

De Telegraaf-column van Voller kunt u lezen via Blendle.

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen