‘RTL 5-show The Raft zeer misplaatst in tijden als deze’

Geplaatst op zo 31 jan 2016 om 11:15

Foto: MAXRTL 5 is met zijn aankondiging van het nieuwe programma The Raft de mediaflop van de week. Dat schrijft de Volkskrant vandaag in zijn wekelijkse rubriek Top & Flop. In The Raft staan elke week vier mensen centraal die op twee reddingsvlotten vier nachten moeten overleven op de oceaan, zonder eten en drinken. De mensen die meedoen trokken kennelijk ‘nul wenkbrauwen op toen RTL5 een bootvluchtelingen-eske expeditie als nieuw realityformat aankondigde’, aldus de krant.

De tocht is volgens RTL ‘de ultieme test om zichzelf te bewijzen en sterker in het leven te komen staan’. “Als ze dit doorstaan, kunnen ze alles aan”, aldus de zender, die wel te hulp schiet als de kandidaten in het reddingsvlot op de noodknop drukken.

Terwijl bootvluchtelingen hun leven niet zeker zijn, vechten de kandidaten van The Raft ‘voor een beter leven’ en ‘aandacht van de kijker’, merkt de Volkskrant op.

Dit wordt wat, belooft barmhartige zelfhulporganisatie RTL. Dit is wat: een misplaatst amusementsprogramma in een tijd waarin het ene na het andere bootje op weg naar Europa zinkt. Ook wel: de treurbuis op zijn treurigst.

De Volkskrant-rubriek kunt u lezen op de website van de krant.

Lees ook: RTL 5 pakt uit met ‘The Raft: overleven op zee’ (woensdag)
24 Reacties op “‘RTL 5-show The Raft zeer misplaatst in tijden als deze’”


 1. Anoniem

  Dit is toch inderdaad een reden om te stoppen met tv maken! Omg! Wat smakeloos kan een zender zijn!!!

 2. Rogier, Amsterdam

  Wat smakeloos! Niet te geloven.

 3. Sannie

  Walgelijk……maar ja als ze maar centjes kunne verdienen……..massaal boycotten als er niemand kijkt verdwijnt het snel genoeg van de treurbuis

 4. TV Kijker

  Slechte timing van RTL Nederland om zo’n programma titel aan te kondigen.

 5. Jeroen

  ik vind het wel een leuk format ! Ik ga zeker kijken

 6. L.

  Is toch ook te ontvangen aan de Turkse kust ? Goed dat RTL ook aan “educatie” doet.

 7. otto groeneveld

  Ben absoluut geen fan van die achterlijke RTL maar ik denk niet, weet het eigenlijk wel zeker dat zij dit bewust gedaan heeft. Zelfs dat IQ bezit het niet.

 8. Bertje

  Tijdens de aankondiging heb ik geen moment deze associatie gehad. In plaats van bezig te zijn met RTL5, liever over het echte probleem hebben.

  Laat mensen zich maar eens druk maken over de meer dan 4000 vluchtelingen die al verdronken zijn op zee (worden er dagelijks meer), omdat de Europese leiders (Merkel, Hollande, Rutte, etc.) dralen en al twee jaar(!) niet de nodige maatregelen nemen om de Europese buitengrenzen te sluiten. De EU leiders zijn medeschuldig aan meer dan 4000 doden, omdat ze 2 jaar geleden niet begonnen zijn om alle opgepikte vluchtelingen linea recta terug te varen naar Libië en Turkije. Dat had oversteken zinloos gemaakt en had duizenden doden voorkomen. Rutte, kun je nog slapen ’s nachts?

 9. Anoniem

  Goh…wat vergezocht van deze collumnist. Wat een populistisch mannetje.

 10. Twan

  Dus eigelijk moeten we maar gewoon kappen met tv maken en kijken. Mogen we nog wel lachen ? Tenslotte zijn er veel mensen met verdriet dus dan is het smaakloos om te lachen. Gister bij WIDM mensen op een bootje vind het niet kunnen.

 11. Richard

  De Volkskrant kan zich beter bezig houden met nieuws melden i.p.v. Deze onzin berichten. RTL5 maakt gewoon een leuk programma die wij jongeren willen zien.
  Niemand die ik ken maakt zich druk om vluchtelingen, sterker nog we willen ze niet. Zet ze maar op hun vlot terug naar hun eigen land i.p.v. ons belastinggeld gebruiken om ze een vliegreis terug aan te bieden.

  Wij willen ook wel gratis op vakantie of gratis ons geld krijgen en leuke cadeautjes van de overheid zoals wasmachines kleding E.t.c.

 12. Anoniem

  Ja,dan kan je ook alle oorlogsfilms skippen .Er is altijd wel ergens een oorlog.

 13. Anoniem

  Richard verkondigt de mening van een groot aantal jeugdige Nederlanders in deze huidige tijd: geen respect voor anderen en alleen “ikke ikke” telt. Wat kan het mij schelen wat een ander overkomt. Kortzichtige mening en als je er over nadenkt: wat een trieste toekomst gaat de mensheid tegemoet als je je niet om een ander wil bekommeren. Triest, heel triest.

 14. J

  Het zegt meer wat over de Volkskrant dat ze zo denken, dan RTL5 die dit programma uitzendt. Zo kan je over meerdere programma’s wel een achterliggende gedachte zoeken. Dit programma is al tijden in voorbereiding en ook al een tijdje geleden opgenomen.
  Laat de volkskrant lekker het echte nieuws melden, in plaats van op deze manier met een programma bezig te zijn.

 15. magere marc

  Die vluchtelingen willen eigenlijk alles wat snotneus richard allang en breed heeft. Verwend stuk vreten. Die column in de vk slaat overigens als een tang op een varken.

 16. A.Zijn

  Lachwekkend dit artikel! Als we zo gaan denken kunnen we beter overal maar mee stoppen. Weg met Flikken Maastricht,moordvrouw en alles waar ook maar een wapen in voorkomt, weg met….. Zieke gedachte van de Volkskrant!

 17. TwanDS

  Format werdt vorig jaar al op de miptv verkocht. Zodiak is dus al veel langer hier mee bezig…

 18. Marcel

  De associatie met vluchtelingen gaat wat te ver in deze. Heeft er ook niets mee te maken.

 19. Pieter

  Zo had ik er zelf nog niet naar gekeken. Beetje wrang is het wel. Ongelukkige timing.

 20. Popo

  Otto!!! Ben je weer lekker bezig.

  Niet je polsen door snijden he!! De wereld is mooi!

 21. DOEI

  Wat is die Richard in vredesnaam voor een figuur?
  Wat een walgelijke persoon.
  Dat nieuwe tv programma is trouwens ook te walgelijk voor woorden.

 22. otto groeneveld

  Tja Popo dit doet RTL allemaal met je?

 23. Anoniem

  Misschien is het niet zo tactvol op dit moment, maar ik vraag me ook af hoe boeiend dit format eigenlijk is. Lijkt me niet dat ze die lui tussen de bloeddorstige haaien of midden in een orkaan gaan laten dobberen.

 24. Anoniem

  Wat ik nog het meest triest vind is dat ze blijkbaar twee personen nodig hadden om zo’n korte column te schrijven..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.