NRC Handelsblad prijst nieuwe dramaserie Linda.TV

Geplaatst op zo 31 jan 2016 om 13:02

Foto: AVROHans Beerekamp, de tv-recensent van het NRC Handelsblad, is erg te spreken over de nieuwe dramaserie Bitterzoet van Linda.TV. Dat laat hij blijken in de krant. Bitterzoet is de eerste dramaserie van de video-app van Linda de Mol. De serie is nu al veel beter dan bijvoorbeeld Heer & Meester, dat nu op NPO 1 te zien is, vindt Beerekamp. “Bitterzoet is geestig, herkenbaar en buitengewoon goed gemaakt. De eerste aflevering was voorbij voor ik er erg in had. Een slimme snack wekt de eetlust op.

De serie gaat over de belevenissen van drie dames met een fijn, maar niet meer zo spannend bestaan. Volgens Beerekamp zijn het ‘vooral de kwaliteiten van de actrices Tina de Bruin, Anniek Pheifer en Jennifer Hoffman’ die de personages zo goed tot leven brengen.

Beerekamp moet zeggen dat het lastig is om in afleveringen van zes minuten veel diepte aan een karakter te geven, maar tegelijkertijd stelt hij dat het ‘juist heel aardig’ is dat Linda.TV een nieuwe vorm uitprobeert met ‘korte spanningsbogen en milde karikaturen’.

Linda.TV plaatst elke donderdag een nieuwe aflevering van Bitterzoet online. De serie wordt gesponsord door Jillz, een drankje van fabrikant Heineken.

De recensie van Beerekamp kunt u lezen via de website van NRC.
6 Reacties op “NRC Handelsblad prijst nieuwe dramaserie Linda.TV”


 1. timo

  Klopt, vond ik ook….niet de doelgroep maar wel goed gedaan. Kwaliteit dat zie je meteen…

 2. max

  Hoeveel zou hij ervoor betaald krijgen?

 3. Marcel

  Beetje Gooische Vrouwen in het klein. Best amusant en het duurt ook niet te lang.

 4. max

  goh Linda, een nieuwe melkkoe om je inkomen te spekken? Ga jij maar lekker abbonnementjes voor je TV site verkopen…..

 5. Anoniem

  Dus het zes minuten durende Bitterzoet is beter dan het uur durende Heer & Meester? Geloof er niks van. Zeker niet aangezien Bitterzoet “gaat over de belevenissen van drie dames met een fijn, maar niet meer zo spannend bestaan.” Heb het niet gezien maar klinkt als de zoveelste “(carrière)vrouwen met (komische) problemen” serie waar Net5 er al tig van heeft gedaan. Dan liever het The Saint-achtige Heer & Meester (al mag die nieuwe blonde actrice wel wat beter gaan acteren).

 6. Eva

  Heer en Meester is vreselijk oubollig. Prima, moet er ook zijn voor de doelgroep van Max. Alles behalve eigentijds.
  Bitterzoet is veelbelovend. Leuke actrices ook. Hopelijk wordt het een tv serie. Het is slim van Linda om zo’n serie van maar 6 minuten per aflevering toch met veel kwaliteit te maken. Veel internetseries mogen niks kosten. Dit ziet er professioneel uit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.