RTL 5 pakt uit met ‘The Raft: overleven op zee’

Foto: MAXRTL 5 begint in maart met een nieuw, spectaculair survivalprogramma. ‘The Raft: overleven op zee’ wordt volgens de zender het ‘meest uitdagende’ survivalprogramma op de Nederlandse tv. “Vijf dagen en vier nachten overleven op amper twee vierkante meter zonder eten of drinken. In ‘The Raft’ staan iedere week vier deelnemers centraal die op twee reddingsvlotten de beproeving van hun leven aangaan: een loodzware ultieme survivaltocht over de oceaan“, aldus de zender.

Het doel: net zolang doorgaan tot ze land in zicht hebben. “Op het vlot hebben ze slechts de beschikking over de hoognodige overlevingstools en zijn ze volledig op elkaar en vooral zichzelf aangewezen.”

De deelnemers zijn geen survivalexperts of enorme avonturiers. “Het zijn mensen met hun eigen, unieke verhaal. De tocht is de ultieme test om zichzelf te bewijzen en sterker in het leven te komen staan. Als ze dit doorstaan kunnen ze alles aan.”

De deelnemers hebben elkaar nooit eerder ontmoet. “Pas op het vlot maken ze kennis met elkaar. The Raft drijft op zelfvertrouwen, samenwerking, persoonlijkheid en vooral: overleven.

De deelnemers zien alleen maar water, zover het oog reikt. Ze worden meegesleurd door de grilligheid van de zee. “De hoge golven die, ook in het warme Caraïbisch gebied, alles doorweken in het vlot of letterlijk kotsmisselijk maken. En dat terwijl ze worden omringd door grote vissen en zelfs haaien.”

Hulp van buitenaf is alleen in te roepen met de noodtelefoon. “Het gebruik hiervan is echter desastreus want het inroepen van hulp betekent automatisch voor beide deelnemers het einde van The Raft.

De Nederlandse productie van The Raft is gebaseerd op de gelijknamige serie die werd uitgezonden op National Geographic.

The Raft, een productie van Zodiak Nederland, is vanaf donderdag 17 maart te zien bij RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen