Ilse DeLange miste Duitse Voice door eigen Voice

Foto: Roy BeuskerIlse DeLange moest een optreden in de Duitse The Voice vorig jaar afzeggen, vanwege haar werk als jurylid in het Nederlandse origineel. Dat vertelt de zangeres in De Telegraaf. DeLange besloot begin dit jaar te stoppen met The Voice. “Vorig jaar wilde ik met The Common Linnets graag internationaal aan de weg timmeren, onder meer met een promotietour in Duitsland. We hadden in de Duitse Voice kunnen optreden, maar toen had ik opnamen voor The Voice hier.

De zangeres heeft nog geen spijt van haar Voice-exit. “Over een paar jaar kunnen we pas de balans opmaken. Maar ik ben sowieso heel blij dat ik die ruimte heb gecreëerd. Ik wil niet achteraf hoeven zeggen: in het buitenland was het misschien gelukt als ik er meer tijd voor had gemaakt.

Ze is vanaf vrijdag wél te zien als coach in The Voice Kids. Toch vindt ze kritiek leveren op kinderen wel lastig. “Daar zag ik erg tegenop. Gelukkig helpt een team van The Voice Kids daarbij. Al zijn vooral de reacties van de kinderen zelf meegevallen.

Sommigen zeiden als ze eruit lagen: Oh, dan ga ik morgen weer voetballen. Ik probeer lief en duidelijk te zijn. Goed uitleggen waarom ik denk dat ze meer moeten oefenen.

Sommigen moesten huilen, maar dat was ook vaak de spanning.”

Het Telegraaf-interview met DeLange kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen