Maryam Hassouni weigert typecasting als Marokkaanse

Maryam Hassouni vindt het geweldig dat de makers van Flikken Rotterdam haar niet hebben getypecast als Marokkaanse dame. Dat vertelt ze vandaag in een interview met de Volkskrant. Hassouni weigert om nog langer op die manier gecast te worden. “Altijd was ik de jonge Marokkaanse vrouw. Ik werk er niet meer aan mee. Punt. Het is een verademing voor mij. Een verademing! Dit is een droomrol, echt een droomrol. Ik ben er zó klaar mee. Zo klaar. Echt, echt, echt klaar mee.

Het Flikken-personage van Hassouni heeft een Vlaamse naam: Lieve Jansons. “De kijkers krijgen veel van haar te zien, zonder dat er op haar een etnisch stempel is gezet. Volgens mij schrijven wij geschiedenis met deze serie, met zo’n vrouw. Ik ken geen andere serie met een vrouw in een hoofdrol waarbij haar etnische achtergrond er niet toe doet. Niks! Niks!

Toen ze hoorde dat de makers haar ‘absoluut niet’ als Marokkaanse wilden neerzetten, was Hassouni ‘heel blij’. “Wauw, dus het kan wél, zo voelt het. Ik vind het echt mooi, ik koester het.

Of de serie nou een succes wordt of niet, alleen al om deze reden is het een van de mooiste dingen die ik ooit heb gedaan. Ja, een verademing. Het is ook hoopvol.”

Het Volkskrant-interview met Hassouni kunt u lezen via Blendle.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen