Peter van der Vorst: ‘Jean-Pierre Geelen niet deskundig’

Peter van der Vorst is er niet rouwig om dat Volkskrant-journalist Jean-Pierre Geelen is gestopt als tv-recensent. Dat laat hij weten in zijn column in Televizier. Van der Vorst vond Geelen niet deskundig. “Zijn mening was vaak negatief. In ieder geval als het ging over het genre waarmee ik me bezighoudt. Kritiek geven is uiteraard prima, maar dan moet je wel weten waar je het over hebt. Het probleem was dat Jean-Pierre zich nooit in het maakproces heeft verdiept en soms maar wat riep.

Dat bewees Geelen weer toen hij vanwege zijn afscheid te gast was bij Pauw, aldus Van der Vorst. Daar liet hij een fragment uit Verslaafd zien waarin een kandidaat zijn vriendin ten huwelijk vraagt.

Van der Vorst: “Volgens Geelen was dit fake omdat de makers volgens hem tegen iedereen gezegd hadden dat ze ‘vooral moesten gaan huilen’, en dat wij ook dat huwelijksaanzoek ingestoken zouden hebben. Totale onzin! Bovendien zeer denigrerend naar de deelnemers aan het programma.

Frans Bauer nam het in de talkshow op voor de makers van Verslaafd en gaf aan gewoon iemand te zien die op een bijzonder moment zijn vriendin ten huwelijk wil vragen. “Precies zoals het was. Vive la Frans!

Lees ook: Peter van der Vorst: ‘Jean-Pierre Geelen gaat te ver’ (28 oktober)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen