Erland Galjaard heeft last van cocaïneroddels

Foto: EenVandaagTv-baas Erland Galjaard van RTL is nog steeds woest over de berichtgeving in Quote over het vermeende drugsgebruik van hem en zijn vrouw Wendy van Dijk. Dat zegt hij vandaag in HP/DeTijd. Van Dijk won het kort geding dat ze tegen Quote aanspande. “We hebben een schadevergoeding van vijfduizend euro gekregen en een lullig rectificatietje. Maar dat doet de verhalen niet teniet. Ik voel het. Ik merk gewoon dat ik bijna zelf maar de grapjes moet maken. Ook in professionele kring.”

Het was Quote-baas Mirjam van den Broeke puur te doen om de verkoop van haar blad te verhogen, aldus Galjaard. “Het meest vileine was dat ze aandroegen verklaringen te hebben van mensen die deze niet openbaar durfden af te leggen uit angst dat Wendy en ik hun carrières zouden kunnen dwarsbomen.

Dat zou technisch niet ondenkbaar zijn. Maar denk je dat ik dat zou willen dan wel durven riskeren tegenover de hele professionele groep van RTL? Ze hadden en hebben überhaupt dat soort verklaringen niet, want het is simpelweg nooit gebeurd.

Op het kort geding beweerde Quote dat Van Dijk op het vliegveld van Ibiza is opgepakt met cocaïne in haar onderbroek. “We gaan daar doorgaans met tachtig Nederlanders op de foto. Iemand had het dan wel gezien als je uit de rij wordt geplukt, zou je denken.

Galjaard is niet van plan om Van den Broeke met rust te laten. “Ik overweeg een advocaat uit te laten zoeken of je zomaar dit soort dingen kunt verzinnen en roepen in een rechtszaal. En ik wil dat die vrouw op een dag denkt: dit was fout van mij. Dat ze Wendy opbelt en zegt: ‘Het spijt me.’ Dan is het voor mij ook gewoon klaar. Zolang ze dat niet gedaan heeft…

Iedere keer als ik erover begin kan ik wel janken van boosheid en onbegrip, ik vind het zó erg dat je zoiets doet.

Het interview met Galjaard is te lezen in HP/DeTijd (via Blendle).

Lees hier alle artikelen over de cocaïnegeruchten rondom Galjaard en Van Dijk.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen