Hanna Verboom ondanks DWDD-belofte met lege zolder

Geplaatst op wo 09 dec 2015 om 11:08

Voor het oog van bijna 1,2 miljoen kijkers kondigde actrice Hanna Verboom afgelopen september in De Wereld Draait Door aan dat ze haar zolder aan het verbouwen is zodat ze daar vluchtelingen kan gaan opvangen. Maar daar is helemaal niets van terechtgekomen, blijkt nu de actrice daarnaar gevraagd wordt in het blad Opzij. “Nee. Een praktisch probleem is dat ik zo’n oude Amsterdamse zolder heb en het blijkt duurder dan ik dacht om daar leidingen aan te leggen.

Verboom kreeg veel kritiek op haar optreden in De Wereld Draait Door. “Ik vond dat heftig, maar het heeft me ook aan het denken gezet. Ik was misschien niet geïnformeerd genoeg om alle haken en ogen te kennen, bijvoorbeeld dat vluchtelingen betere rechten krijgen als ze via het Centraal Orgaan opvang asielzoekers opvang krijgen.”

Matthijs van Nieuwkerk wees haar echter al in De Wereld Draait Door op die haken en ogen. Toen gaf ze het volgende antwoord:  “Maar als mensen op straat leven met gezinnen, wat moet je dan? Moet je dan wachten tot daar een legale, officiële oplossing wordt gevonden? Dan moet je wat doen. Ik kan dan niet mijn zolder leeg laten. Natuurlijk niet.

Al met al heeft Verboom een beetje spijt van haar optreden als barmhartige BN’er in DWDD, zegt ze nu. “Ik zat bij DWDD meer vanuit een gevoel van onmacht: ik wil iets doen, wat kan ik doen? Ik begrijp het wel als mensen mij naïef vonden.

Verbooms bekentenis dat ze geen vluchteling in huis heeft genomen leidt op Twitter tot cynische reacties. Ondanks haar ‘gutmensch-gepronk’ op tv doet ze feitelijk niets, zo klinkt het.

Lees ook:
Hanna Verboom zet Baderie voor het blok (4 september)
‘Barmhartige BN’ers in talkshows zijn narcisten’ (4 september)

De uitzending van De Wereld Draait Door met Verboom is hier terug te zien.
31 Reacties op “Hanna Verboom ondanks DWDD-belofte met lege zolder”


 1. Ach

  Blablabla, kom maar weer met de schijt. Ze was het van plan, heeft het geprobeerd en het lukte niet. Haar kan hooguit verweten worden dat ze naïef is. Iedereen die zeikt heeft waarschijnlijk alles afgemaakt waarmee hij ooit is begonnen.

 2. Ellen

  Ongelooflijk. Avond aan avond vertellen de bn’ers ons bij DWDD en Pauw hoe aardig die moslims zijn. Dat ze een douche op zolder voor hen gaan bouwen, dat ze dekbedden naar Lesbos gaan brengen. In de islam zien zij geen enkel gevaar. Het enige gevaar dat zij menen te zien is Geert Wilders. Je zou haast denken dat hij alle aanslagen pleegt. Moslims zijn altijd slachtoffer, nooit dader. Gelukkig trapt Nederland hier niet meer in.

 3. Kees

  Hoe gaat het met de moslims bij Paul de Leeuw op zolder?

 4. andre

  ik wil er wel wonen……

 5. geitenwollensokken fokker

  hanna, de nep moslim likker!

 6. Alex

  Twee keer in één week slechte publiciteit voor de VARA, beide door DWDD.
  Ze hebben het daar te hoog in hun bol.

 7. Marij

  Bij de VARA praten ze alleen over het opvangen van moslims. Het echte opvangen van moslims mogen de bewoners van de oude wijken doen. Dezelfde bewoners waar ze bij de VARA zo op neerkijken als ze PVV stemmen.

 8. geitenwollensokken fokker

  hanna zegt”Ik begrijp het wel als mensen mij naïef vonden.” over de hele wereld zijn mensen te vinden die leven in verschrikkelijke armoede, terreur, oorlog etc. ik vraag mij af of hanna hiervan op de hoogte is en zo ja waarom zij deze mensen niet wil opvangen in haar paleis en mocht zij hiervan niet op de hoogte zijn dan is hanna niet alleen naïef maar ook wereldvreemd en dom!

 9. Anoniem

  Dan moet ze nu meteen worden onthoofd door zo’n asieleiser.

 10. Televisiefreaks

  De linkse VARA wilde in DWDD laten zien dat er linkse BNers zijn die zo nobel waren om vluchtelingen in huis te nemen. Vooraf zonder goed na te denken iets toezeggen en het niet nakomen. Een nieuwe smet op de omroep en het programma.

 11. Anoniem

  Televisiefreaks,
  volgens mij hebben we een kabinet onder de ‘bezielende leiding’ van een rechtse MP.
  En toch wemelt het van de asieleisers/terroristen in ons kikkerlandje.
  Links of rechts is niet de issue.

 12. geitenwollensokken fokker

  vara=afa tuig

 13. lala

  Smoesjes, smoesjes, smoesjes. Wat ziet ze er trouwens verschrikkelijk uit. @Ach, steek t toch in je reet. Oh nee, dat vind je vast prettig.

 14. truus

  Afgelopen september hadden “onze” Bn ers toch in een advertentie opgeroepen om van alles en nog wat te doen voor vluchtelingen??

 15. Ach

  @geitenwollensokken fokker

  “over de hele wereld zijn mensen te vinden die leven in verschrikkelijke armoede, terreur, oorlog etc. ik vraag mij af of hanna hiervan op de hoogte is”

  Pure domheid en luiheid jouwerzijds. Als je drie seconden had gegoogeld had je geweten dat haar ouders ontwikkelingswerkers zijn en dat Hanna Verboom opgroeide in Soedan, Kenia en Oeganda. Maar nee, blind schreeuwen is altijd leuker dan reageren vanuit kennis.

 16. geitenwollensokken fokker

  heeft ze dan ook haar paleis opengesteld voor mensen uit Soedan, Kenia ,Oeganda en andere landen waar armoede en oorlog heerst(e)? Corrigeer me als ik het mis heb maar dit heeft zij niet gedaan. Hanna wil graag de vrome/nobele persoon uithangen die kan zeggen dat zij beter is dan de nederlander die een hekel heeft aan de gelukzoekers. Hanna vertoont net zoals die andere moslim likkers kudde gedrag en voelt zich verheven boven de mensen die niet aan moslim knuffelen wenst mee te doen en geen kudde dier willen zijn!

 17. Ach

  Kijk, en dat is nu het verschil tussen een Calimero (geitenwollensokken fokker) en iemand die oprecht hulp wilde bieden (Verboom). Calimero denkt meteen dat Verboom wilde zeggen dat ze beter was dan hij. Helaas is dit een hersenspinsel van Calimero, dat eerder zegt hoe hij over zichzelf denkt. “Want zij zijn groot…!” En je hebt wel een verdomd veel lef om haar eerst de maat te nemen en zo gauw jouw gewauwel met argumenten onderuit wordt gehaald, is de geboden hulp weer niet voldoende, want ze had haar “paleis” moeten openstellen voor mensen uit Soedan, Kenia, Oeganda en andere landen waar armoede en oorlog heerst(e). De handen uit de mouwen steken in gebieden waar mensen het minder hebben dan wij, zoals ook haar ouders deden, is niet genoeg? Wat heb jij ooit gedaan dat je in de positie bent om te vinden dat zij meer moet doen? Types als jij zullen nooit eens positief zijn. Als iemand jou overeind helpt na een valpartij zul jij diegene nog verwijten dat het niet sneller ging ook!

 18. geitenwollensokken fokker

  ach, wat een slap gelul

 19. geitenwollensokken fokker

  het punt is dat er wereldwijd ontzettend veel mensen zijn die een ongelofelijk naar leven leiden door armoede en oorlog. mijn punt is dat deze hanna al veel eerder haar medeleven had kunnen tonen door o.a. statushouders onderdak aan te bieden in haar huis. Waarom heeft zij dit niet gedaan, Ach? Nee, Hanna biedt haar diensten aan op het moment dat het een hype is om moslim lover te zijn en wat zij doet is gewoon de ordinair meeliften in dit kudde gedrag om vooral maar te laten zien in de media hoe meelevend zij wel niet is.

 20. Marcel

  Die geitenfucker is al net zo dom als otto groeneveld. Gewoon op geen enkel argument ingaan en maar doorstomen met pure domheid. Hopen dat hij zich niet ook zo gedraagt op de weg. Wat nou voorrang, wat nou trein? Ik druk gewoon dooooorrr!

 21. Coeus

  Je verwacht het niet heh.

 22. geitenwollensokken fokker

  dat haar ouders zendelingen werk deden is volgens jou een argument om haar heilig te verklaren? wat een maffe redenering! jij gaat zelf niet in op het argument/feit dat zij pas haar paleis openstelde nadat de hype van de asielzoekers zich aandeed. waarom bood zij pas haar woning ter beschikking aan voor de opvang van vluchtelingen bij deze huidige tsunami hype van gelukzoekers/uitvreters? kon ze haar barmhartigheid en de deuren van haar woning niet eerder open stellen voor mensen in nood ! mensen in nood zijn er namelijk niet sinds gisteren slome marcel!

 23. Marcel

  Ach ja, eerst doet ze niet genoeg, nu deed ze het weer niet snel genoeg. Plus: andermans woorden verdraaien om je gelijk te halen betekent dat je geen valide argumenten hebt.

 24. Dwark

  Het was haar maar om 1 ding te doen: een douche gratis op haar zolder kijkt het proam er maar op na.

 25. geitenwollensokken fokker

  Marcel, jij hebt dringend een cursus begrijpend lezen nodig. jij draait de zaken en voert zelf geen argumenten aan. bovendien ben ik niet gediend van gutmenchen zoals jij dus wegwezen hiero! ga maar naar joop.nl of zo^^

 26. Anoniem

  Alle asielzoekers behoren richting gaskamer.

 27. mark

  Als je WC richting Mekka staat ben je een ongelovige (je mag dan ook dood) dus kijk uit wie je binnenlaat.

 28. Barend Servet

  @Anonymous 18:19
  Ben jij niet te jong om hier te mogen reageren? Zo te lezen ben je nog niet met je schoolklas op excursie naar Auschwitz geweest.
  Sneu manneke…

 29. Wouter

  Al dat gezeik over asielzoekers slaat nergens op! Er kwamen in de jaren negentig meer asielzoekers ons land binnen. Zoals destijds uit Iran, Irak, Centraal Afrika en zuid-Azië. De huidige antiasielzoekershype wordt vooral veroorzaakt door het internet dat een soort fictieve samenhorigheid creëert onder nationalisten.

 30. Anoniem

  @ 19:14
  En je ziet waartoe het heeft geleid.
  Vrijwel alle misdaad wordt gepleegd door onkruid van niet-Westerse komaf.
  Vooral blijven wegkijken.

 31. Matt

  O, Anonymous 19.29 kan er ook wat van. Die denkt dat alleen wat op Opsporing verzocht komt onder misdaad valt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.