Hanna Verboom ondanks DWDD-belofte met lege zolder

Voor het oog van bijna 1,2 miljoen kijkers kondigde actrice Hanna Verboom afgelopen september in De Wereld Draait Door aan dat ze haar zolder aan het verbouwen is zodat ze daar vluchtelingen kan gaan opvangen. Maar daar is helemaal niets van terechtgekomen, blijkt nu de actrice daarnaar gevraagd wordt in het blad Opzij. “Nee. Een praktisch probleem is dat ik zo’n oude Amsterdamse zolder heb en het blijkt duurder dan ik dacht om daar leidingen aan te leggen.

Verboom kreeg veel kritiek op haar optreden in De Wereld Draait Door. “Ik vond dat heftig, maar het heeft me ook aan het denken gezet. Ik was misschien niet geïnformeerd genoeg om alle haken en ogen te kennen, bijvoorbeeld dat vluchtelingen betere rechten krijgen als ze via het Centraal Orgaan opvang asielzoekers opvang krijgen.”

Matthijs van Nieuwkerk wees haar echter al in De Wereld Draait Door op die haken en ogen. Toen gaf ze het volgende antwoord:  “Maar als mensen op straat leven met gezinnen, wat moet je dan? Moet je dan wachten tot daar een legale, officiële oplossing wordt gevonden? Dan moet je wat doen. Ik kan dan niet mijn zolder leeg laten. Natuurlijk niet.

Al met al heeft Verboom een beetje spijt van haar optreden als barmhartige BN’er in DWDD, zegt ze nu. “Ik zat bij DWDD meer vanuit een gevoel van onmacht: ik wil iets doen, wat kan ik doen? Ik begrijp het wel als mensen mij naïef vonden.

Verbooms bekentenis dat ze geen vluchteling in huis heeft genomen leidt op Twitter tot cynische reacties. Ondanks haar ‘gutmensch-gepronk’ op tv doet ze feitelijk niets, zo klinkt het.

Lees ook:
Hanna Verboom zet Baderie voor het blok (4 september)
‘Barmhartige BN’ers in talkshows zijn narcisten’ (4 september)

De uitzending van De Wereld Draait Door met Verboom is hier terug te zien.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen