‘Barmhartige BN’ers in talkshows zijn narcisten’

Bekende Nederlanders, vooral acteurs, buitelden donderdagavond op televisie over elkaar heen om te verkondigen hoe vreselijk ze de vluchtelingencrisis vinden. Zo ging Divorce-ster Katja Herbers uit haar plaat in RTL Late Night (‘denk drie keer na voor je PVV stemt!’) en kondigde collega-actrice Hanna Verboom in De Wereld Draait Door aan haar huis gereed te maken voor vluchtelingenopvang. “Ik zou bijna zeggen: exhibitionisme met andermans diepe leed“, zegt columniste Nausicaa Marbe.

Marbe vindt Verboom vooral een aandachtstrekker. “Mocht ik vluchtelingen in huis nemen, dan ga ik dat nooit aan de TV-babbeltafel verkondigen. Deze #DWDD-liefdadigheid is wel erg narcistisch.

In Pauw was er ook een actrice die Nederland opriep tot hulp: Anna Drijver. Hetzelfde deed Patrick Lodiers. Hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad Esther Voet was kritischer.

Dat ‘u’ van Pauw tegen Esther Voet betekent: jij hoort niet bij ons clubje goede BN-ers. Met zure koppen kijken de opinieacteurs toe“, aldus Marbe.

Marbe ergerde zich aan de optredens van Drijver en Lodiers. “Lodiers: ‘wij als Nederland.’ Drijver:’wij als Nederland’. Best eng hoe ‘helpende’ BN-ers zichzelf als spreekbuis van hele land zien.

Wat voegen deze BNers eigenlijk toe aan de asieldiscussie behalve dat Pauw zich met ze op het gemak voelt? #kijkcijfertv #onskentonssfeertje

Volgende week komen zowel Pauw als RTL Late Night met een vluchtelingenspecial. “Thema emotie of eindelijk info over asiel/rechten/EU/Syriebeleid met deskundigen/politici/diplomaten(Hongarije)?

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen