‘Barmhartige BN’ers in talkshows zijn narcisten’

Geplaatst op vr 04 sep 2015 om 16:01

Bekende Nederlanders, vooral acteurs, buitelden donderdagavond op televisie over elkaar heen om te verkondigen hoe vreselijk ze de vluchtelingencrisis vinden. Zo ging Divorce-ster Katja Herbers uit haar plaat in RTL Late Night (‘denk drie keer na voor je PVV stemt!’) en kondigde collega-actrice Hanna Verboom in De Wereld Draait Door aan haar huis gereed te maken voor vluchtelingenopvang. “Ik zou bijna zeggen: exhibitionisme met andermans diepe leed“, zegt columniste Nausicaa Marbe.

Marbe vindt Verboom vooral een aandachtstrekker. “Mocht ik vluchtelingen in huis nemen, dan ga ik dat nooit aan de TV-babbeltafel verkondigen. Deze #DWDD-liefdadigheid is wel erg narcistisch.

In Pauw was er ook een actrice die Nederland opriep tot hulp: Anna Drijver. Hetzelfde deed Patrick Lodiers. Hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad Esther Voet was kritischer.

Dat ‘u’ van Pauw tegen Esther Voet betekent: jij hoort niet bij ons clubje goede BN-ers. Met zure koppen kijken de opinieacteurs toe“, aldus Marbe.

Marbe ergerde zich aan de optredens van Drijver en Lodiers. “Lodiers: ‘wij als Nederland.’ Drijver:’wij als Nederland’. Best eng hoe ‘helpende’ BN-ers zichzelf als spreekbuis van hele land zien.

Wat voegen deze BNers eigenlijk toe aan de asieldiscussie behalve dat Pauw zich met ze op het gemak voelt? #kijkcijfertv #onskentonssfeertje

Volgende week komen zowel Pauw als RTL Late Night met een vluchtelingenspecial. “Thema emotie of eindelijk info over asiel/rechten/EU/Syriebeleid met deskundigen/politici/diplomaten(Hongarije)?
36 Reacties op “‘Barmhartige BN’ers in talkshows zijn narcisten’”


 1. Marcel

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/9/En-dan-nu-de-feiten-rond-Syrisch-jongetje-Aylan-2680954W/?masterpageid=158493

  Lees het ware verhaal over het verdronken jongetje, wiens foto de hele wereld overging.

 2. Ans

  Ik ben vooral benieuwd naar hoeveel geld ze overmaken, maar ja…daar hoor je niets over. En Lodiers denkt dat hij een goede daad verricht door er tv over te maken….idd beetje narcistisch.

 3. Rupke

  Beter kan ik het niet verwoorden.

 4. Joris

  Die ‘vluchtelingen’ op Kos zijn dat helemaal niet: http://nieuws.tpo.nl/2015/09/03/niemand-is-naar-kos-gevlucht-omdat-zijn-of-haar-leven-gevaar-liep/

 5. Ano

  Wat een ethisch nihilisme.
  Het is toch te zot voor woorden hoe cynisch Nederlanders kunnen zijn?

  Schaam je, Nausicaa Marbe.

 6. Marcel

  Nou, ik vond dit rijtje Nederlanders wel recht van spreken hebben en een mening te hebben. Dit waren toch wel de vrij linkse BN’ers dacht ik. Al die rechtse BN’s daar kan ik vooral niet tegen. Normaal gesproken lekker pochen en de proleen uit hangen en nu zielig gaan doen.

 7. Marcel

  De EU wordt alsmaar groter en de grenzen staan wagenwijd. Teken de petitie van GeenStijl voor een referendum over toetreding van Oekraïne tot de EU:

  https://teken.geenpeil.nl

 8. Lisette

  Vorig jaar had ik de huur van mijn appartement opgezegd. De volgende bewoners waren asielzoekers uit Syrie. Tijdens de sleuteloverdracht was er een man van de kringloop aanwezig en had meubels afgeleverd , tweedehands vanuit de Kringloop zaak dus. Niks mis mee zou je zeggen, nee hoor de meubels bevielen de asielzoekers niet dus konden retour. Mijn mond viel open,.

 9. marion

  Wat hebben die BN luidjes toch een grote mond! Als zei nou eens Het voorbeeld geven met die kasten van huizen dan volgen er denk ik maar weinig want dat zullen er weinig doen. Misschien een idee om het Paleis soestdijk open te stellen? ??? Er word toch naar een invulling gezocht? ???

 10. lvs2015

  Kijk..pefect verwoord van deze Nausicaa Marbe.

  Hulde en met haar denken het merendeel van de Nederlanders zo die dat constante “wij weten wel wat goed vor jullie is “sfeertje tussen met name de VARA en al hun salonscialisten vriendjes en betaalde BNers die er elke keer maar zogenaamd spontaan aanschuiven om een mening te geven en die volgens hen belangrijk moet zijn.

 11. harry

  @ivs2015, was het maar alleen bij de VARA. De andere omroepen en de commerciëlen zijn net zo erg.

 12. Simona

  Ben ik f blijkbaar ik er weinig van gezien Heb!

 13. Koen

  harry
  vrijdag 04 september 2015 om 17:36

  Helaas heb je gelijk. De policor gutmensch is goed vertegenwoordigd op TV. De meesten zijn zo schijnheilig dat het lachwekkend wordt. Ze hebben moralistisch het hoogste woord maar doen verder praktisch niks concreets om te helpen. Het is allemaal zo walgelijk! Ze kunnen niet meer dan met woorden duidelijk maken dat ze zelf zo goed zijn en dat mensen die kritisch zijn (zoals de PVV) heel slecht is. Met gratis stemadvies van Katja Herbers, daar liggen mensen vast wakker van :D

 14. Mevrouw van ter Vis

  Geen enkele “BN’er” of politicus, zeker niet de van de linker zijde, zal een vluchteling in huis nemen, hoe schrijnend de situatie ook is. Mensen zoals die keiharde Sophie Hillebrands van BNN kunnen krokodillentranen tevoorschijn toveren/faken wat ze ook willen, ze denken alleen aan zich zelf. De pvda politici zouden juist nu een voorbeeld kunnen stellen, maar vergrendelen hun woningen. De foto van dat dode jongetje op het strand geeft aan hoe ver het uit de hand is gelopen met de mensheid. Egoïsme voert de boventoon, ontaard in een onmenselijk narcisme bij politici en met name in Nederland bij een heel klein clubje zich graag bedienende bekende Nederlanders, die leuk lullen Hoe erg het almaal wel niet is, maar alleen voor hun eigen roem. Ik noem.dat slechte mensen.

 15. Anne E.

  Is dese vrouw nietveel te dik om narcistish te zijn?

 16. Rogier, Amsterdam

  Er zullen ongetwijfeld veel BN’ers zijn die oprecht geraakt zijn en graag iets willen doen om te helpen. Dat voorop gesteld. Maarrrrrr…. die goede doelen worden door veel BN’ers ook gebruikt als promotionele tool. Hoeveel BN’ers zijn er niet ambassadeur van een goed doel? Op zich goed als ze daarmee een goed doel dienen, alleen ik kan me niet onttrekken aan het vermoeden dat ze dat in eerste instantie toch vooral doen om maar maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Neem Gordon en Joling die het opeens voor bejaarden opnemen. Prima dat ze dat doen, maar het paste ook wel verdomd mooi in het format. Mogelijk dat tijdens de opnamen ook daadwerkelijk oprechte betrokkenheid loskwam bij de heren, maar het was toch echt in eerste instantie een handige kapstok om een programma aan op te hangen. En wat dacht je van de jaarlijkse actie van 3FM? Hans Teeuwen heeft zeer terecht in Zomergasten enkele jaren geleden zijn bedenkingen hierover uitgesproken. Het is feitelijk niets meer dan een promotionele stunt voor de betreffende radiozender. De dj’s hoor je na afloop nooit meer over de slachtoffers die zo nodig geholpen moesten worden. En nu buitelen al die BN’ers over elkaar heen om hun sociale gezicht te tonen sinds de foto van het verdronken Syrische jongetje op het strand van Bodrum alle voorpagina’s haalde. Jeroen Krabbé kwam in De Wereld Draait Door praten over Vincent van Gogh, maar moest toch even kwijt hoezeer hij geraakt was en dat ook hij de advertentie ondertekend had. Misschien had hij echt moeite met het contrast van de onderwerpen, maar ik vermoedde hier toch ook weer geveinsde betrokkenheid. En als die BN’ers allemaal willen helpen is dat natuurlijk heel mooi, maar waarom moet dat allemaal op televisie uit de doeken worden gedaan? Waarom niet gewoon in stilte helpen, zonder enig eigenbelang en borstklopperij?

 17. Lies

  Deze dame van Roemeense afkomst is door NL met open armen ontvangen toen het even niet zo lekker ging in haar eigen land. Ga je een potje zitten schamen.

 18. Erik

  Nee Lies, deze dame had hulp nodig. En die heeft ze gekregen. Dat stelletje ramptoeristen zijn geen “vluchtelingen” en komen alleen maar halen.

  @Lisette: twee jaar geleden werden twee dames uit Iran, vluchtelingen natuurlijk, door de gemeente Zwijndrecht geplaatst in een appartement, wat een stichting huurde. Daarbij fungeerde een meneer uit Iran, die al jaren in Nederland woont en werkt, als tolk. Toen de twee dames van 19 het appartement betraden haalden ze hun neus op: te klein, lelijk parket en een half open keuken. Dat was de dames te min. Ze zijn weggegaan. Naar familie in Duitsland.

  Vat u hem, zogenaamd sociale, christelijke Nederlanders ?

 19. Quincy

  Slijmjurk Jeroen Krabbe neemt geen vluchteling in huis. Nooit.

 20. Tom

  Even de geschiedenis in: de meeste omroepen heulden tijdens de omroep met de Duitsers, de VARA zelfs voorop in de mars. Maar ook de AVRO kon er wat van, directeur Vogt stuurde al tijdens de eerste maanden van de oorlog al het Joodse personeel de straat op. Ook artiesten deden openlijk mee aan de latere Nationale Omroep. Omroepmedewerkers en artiesten met een te vlotte babbel bepalen al te lang de publieke opinie en lullen hoe het henzelf het beste uitkomt. Continue wordt het Nederlandse volk lastig gevallen wat ze allemaal vinden, maar wat het Nederlandse volk vindt interesseert hen niet!

 21. Tom

  Even de geschiedenis in: de meeste omroepen heulden tijdens de oorlog met de Duitsers, de VARA zelfs voorop in de mars. Maar ook de AVRO kon er wat van, directeur Vogt stuurde al tijdens de eerste maanden van de oorlog al het Joodse personeel de straat op. Ook artiesten deden openlijk mee aan de latere Nationale Omroep. Omroepmedewerkers en artiesten met een te vlotte babbel bepalen al te lang de publieke opinie en lullen hoe het henzelf het beste uitkomt. Continue wordt het Nederlandse volk lastig gevallen wat ze allemaal vinden, maar wat het Nederlandse volk vindt interesseert hen niet!

 22. Lies

  @Quincy: de heer Krabbe heeft zijn dosis vluchtelingenproblematiek al gehad tijdens de tweede wereldoorlog en zijn zoon Martijn weet precies hoe hij de mensen aan de onderkant vd samenleving kan helpen. Kijk maar eens naar uitstel van executie.

 23. Joop55

  Allemaal te danken aan de VS en zijn loophondje de UK , Zijn we met z’n allen de invasie van in Irak vergeten? De IS is onstaan omdat wij (of beter hun) de boel naar de kloten hebben geholpen.

 24. Wauter

  Mooi ik stem pvv!

 25. Anony

  @Rogier
  De advertentieruimte was al ingekocht voordat de foto van dat dode jochie viral ging, dus je tijdlijn klopt niet. En dat de BN’ers nu “over elkaar heen buitelen” ligt aan het feit dat alle talkshows n.a.v. die advertentie de ondertekenaars uitnodigt. En ja, daar zijn er zoveel van dat je elke show met ze kunt vullen.

 26. toxilogic

  Inderdaad Joop 55 de stilte is oorverdovend als het gaat om het aanwijzen van de hoofdschuldige aan deze ellende..de US en niemand durft dit op TV te verkondigen. Lafbekken zijn het bang dat hun visa definitief verloopt. Ik zeg grote schepen leasen en de helft van deze vluchtlingen op miami beach dumpen voelen ze zich vast meer thuis met al dat wapengeweld daar en het is er net zo warm..

 27. Huiskamer

  DE TV als apparaat om te laten zien dat je een Gutmensch bent. Dat is pas een Dikke-Ik gedrag. Verdrinken in politiek-correctheid en aan de buren laten zien dat je tegen Die-Wilders/Pim bent. Wat een huichelarij en toneelspelen. Verbaast mij niets dat steeds meer mensen overwegen om hier te vluchten richting Australië/Nw Zeeland.

 28. Anony

  @Huiskamer

  Ga zelf die kant op dan, Huisjankerd.

 29. Anoniem

  Deze mevrouw heeft helemaal gelijk. Het is echt walgelijk. Vorige jaar was het de zwarte pieten discussie en nu weer de vluchtelingen.

 30. Ir Henk Galliano

  Patrick Lodiers kende zichzelf als BNN directeur een bruto jaarsalaris van
  zo’n euro 300.000 toe, deels gefinancierd uit publieke middelen. Een schoffering
  voor iedereen die hard moet werken voor een modaal salaris. Deze graaier zou
  ook op een modaal salaris gezet moet worden en het bovenmodale salarisdeel
  gebruikt ter financiering van de opvang van migranten.

 31. Youp Vh Hek

  Babes Anna & Hannah wekken met hun komt allen zsm naar Nederland
  een geheel verkeerde indruk. In de islamitische cultuur moeten vrouwen die zich
  “te vrij” gedragen gestraft en vernederd worden. Het zeer ruimhartig moslim
  migranten toelatende Zweden is nu de verkrachtingshoofstad van het Westen.
  Babes Anna & Hannah kunnen beter de verkrachte vrouwen van Zweden gaan
  bijstaan ipv het werven van islamitische immigranten.

 32. Rogier, Amsterdam

  @ Anony: ik heb geen tijdlijn genoemd en ook niet beweerd dat de advertentie gelinkt was aan het verdronken jongetje. Ik heb slechts genoemd dat Jeroen Krabbé kwijt moest moeite te hebben met het contrast van de onderwerpen en dat hij de advertentie ook ondertekend had. Inhoudelijk ben ik niet op de advertentie ingegaan. Je kritiek slaat dus nergens op.

 33. Erik

  Het zal wel aan mij liggen, maar als ik een dood persoon op het strand zie liggen ga ik niet uitgebreid foto’s maken maar bel de hulpdiensten. Om nog maar te zwijgen over het feit, dat je aan een lijk niet kunt zien of het een vluchteling is, slachtoffer van een misdrijf of wat dan ook.
  Maar nee hoor, jullie trappen er weer in en weigeren zelfstandig na te denken. Heeft papa zijn familie in Syrië begraven ? Waar het zo onveilig is ? Ach ja.

  En inderdaad: stuur ze naar de USA, die financieren de hele bende en blijven zelf buiten schot.

 34. Wubbe&Sterre

  En als ze hier komen massaal dan stijgt de criminaliteit, ons eten deugt niet “veel te vet”. Alles moet hallal maar fricandellen gaan erin als koek. Viswinkels deugen niet, te weinig aanbod. Jeugdzorg en emancipatiebeleid “jullie zijn gek hier” hoor ik regelmatig. Alle vrouwen hier zijn h.o.e.r.e.n. Ze willen een huis met alles erop en eraan. Laatst werd er aangebeld bij mijn ouders die zijn op leeftijd en ze vroegen of ze woningruil wilde want familie uit Syrië (en omgeving) kwamen binnenkort ze wilden graag met een familie in een straat wonen, open haard moest er wel uit vond ze niet goed maar tuin was ok en luxaflex moest ook weg want ze wilden liever gordijnen….
  Ik wist niet wat ik hoorde ik was de hele week vd kaart en ze liepen in merkkleding en hadden allemaal i-phones bij zich …..!!
  Heb zowat een Tia gehad hiervan, moet ’t hier ff kwijt.

 35. Erik

  @Wubbe&Sterre: gelijk heb je, maar dat willen de meesten niet horen. Vluchtelingen, die in een veilig land aankomen, zijjn normaal gesproken dankbaar dat ze opgevangen zijn. Maar nee hoor, ze hebben overal op- en aanmerkingen op. Ik word ook onpasselijk van hen en diegenen, die heel hard roepen, dat we ze op moeten nemen. Ik weiger dan ook de verworvenheden van onze samenleving zo maar op te geven. Het is voor het grootste gedeelte tuig.

 36. Wubbe&Sterre

  @Erik: Dank voor je support!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.