Ghislaine Plag niet echt enthousiast over Jan Kooijman

De komst van Jan Kooijman naar KRO-NCRV wekte vanochtend weinig enthousiasme op in het KRO-NCRV-radioprogramma De Ochtend van Ghislaine Plag. Dat was te horen in de uitzending op Radio 1. Plag presenteerde net het Mediaforum toen bekend werd dat Kooijman de opvolger wordt van haar vertrekkende collega Arie Boomsma. “Ik weet het nog niet zo goed. Een nieuwe collega is altijd welkom natuurlijk, maar ik zou graag weten wat voor programma’s hij gaat maken“, zei ze.

Haar studiogasten reageerden eveneens lauw. “Dit is de danser Jan Kooijman, toch, waar we het over hebben? Tja, mooie jongen“, zei Esquire-baas Arno Kantelberg.

Journalist Max van Weezel beaamt dat Kooijman altijd goed gekleed is. “En zo passend bij de maatschappelijke KRO-NCRV“, zei hij met cynische ondertoon.

Van Weezel vraagt zich af waaruit de maatschappelijke betrokkenheid van Kooijman blijkt. “Misschien is KRO-NCRV wel heel geforceerd bezig met: hoe vinden we bekende Nederlanders en kunnen we toch zeggen dat ze iets met de samenleving hebben?

Hij wilde er niet te veel woorden aan vuil maken. “Wat jammer, ik hoor de eindtune.

Kooijman presenteerde voor RTL 5 programma’s als Cheat On Me, waarin werd geprobeerd om mensen vreemd te laten gaan. Bij KRO-NCRV gaat hij maatschappelijk betrokken tv maken.

Lees ook:
Jan Kooijman maakt overstap van RTL naar KRO-NCRV (vandaag)
Dennis Weening vervangt Jan Kooijman in RTL 5-show (vandaag)
Arie Boomsma vindt Jan Kooijman prima opvolger (vandaag)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen