NPO 2 brengt De Monitor in 2016 wekelijks op tv

Foto: EenVandaagNPO 2 gaat het onderzoeksjournalistieke programma De Monitor met presentator Teun van de Keuken in 2016 wekelijks uitzenden, direct na de zondageditie van Nieuwsuur. Dat heeft KRO-NCRV vandaag laten weten. De Monitor krijgt aanzienlijk meer uitzendingen dan het afgelopen jaar. Het programma kreeg na vier proefuitzendingen in 2013 groen licht om 24 afleveringen te maken in 2015. Volgend jaar groeit dat door naar maar liefst 38 uitzendingen, genoeg voor een wekelijkse frequentie.

Teun van de Keuken is enthousiast. “Het is fantastisch dat zoveel meer uitzendingen mogen maken, dat geeft aan dat het programma wordt gewaardeerd“, zegt presentator Van de Keuken.

Hij denkt dat De Monitor zo aanslaat omdat het publiek deelgenoot is van het onderzoek. “Onze redactie werkt heel transparant en houdt het publiek op de hoogte van het journalistieke proces. We laten zien wat de vorderingen zijn en waar we tegen aan lopen.”

Het is geen: u vraagt, en wij draaien, maar wij doen serieus journalistiek onderzoek op basis van de ervaringen van mensen“, zegt hij.

De redactie van De Monitor ontvangt veel tips, op basis waarvan dossiers worden geopend en verder onderzoek plaatsvindt. Dit jaar leverden meerdere onderzoeken ruchtbaarheid en resultaat op, onder andere naar de werkwijze van de Sociale Dienst en naar mensen die worden gegijzeld door de overheid vanwege openstaande boetes.

Voor het nieuwe seizoen doet De Monitor onderzoek naar onder andere de werkdruk onder leerkrachten van de basisschool.

De Monitor sloot afgelopen zondag het lopende seizoen af. Op 3 januari 2016 start de nieuwe serie van De Monitor en is het programma iedere zondagavond om 22.35 uur te zien op NPO 2.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen