NPO 3 levert volgende flop af: Super Stream Me

Het dure NPO 3 heeft weer een nieuwe flop in huis: de driedelige docuserie Super Stream Me is donderdagavond met slechts 145.000 kijkers van start gegaan, goed voor een schamele 2 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Niet alleen voor NPO 3, maar ook voor tv-makers Nicolaas Veul en Tim den Besten is deze score pijnlijk. Voor de opnames filmden zij zichzelf vijftien dagen lang non-stop, dus bijvoorbeeld ook als ze aan het poepen waren.

De opnameperiode stopte omdat Den Besten een inzinking kreeg van het volledige gebrek aan privacy. En dat alles voor nog geen 150.000 kijkers.

Voor critici als Jan Slagter is dit koren op de molen. Zij stellen dat jongeren de weg naar de traditionele tv niet meer weten te vinden en dat dit soort programma’s via internet de doelgroep moeten bereiken. Dan kan NPO 3 een nieuws- of ouderenzender worden, aldus Slagter.

NPO 3-baas Suzanne Kunzeler gelooft echter heilig in het bereiken van jongeren met tv. “Ik denk dat we die grote tv-etalage nog steeds nodig hebben. Laten we ook niet doen alsof niemand meer lineair kijkt“, zei ze in september.

Lees ook: NPO 3-baas tegen opheffen NPO 3 (september)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen