D66 en SP willen verhuizing Sesamstraat tegenhouden

Foto: NPSDe verhuizing van Sesamstraat van NPO 1 naar het digitale themakanaal NPO Zappelin Xtra stuit de politieke partijen D66 en SP tegen de borst. Dat laten zij weten in een reactie aan Nu.nl. D66-mediawoordvoerder Kees Verhoeven vindt het belachelijk dat Sesamstraat moet wijken voor de talkshow Tijd voor MAX. “Er waait een commerciële wind in Hilversum“, zegt hij. “De staatssecretaris wilde geen puur amusement meer, maar intussen verdwijnen allerlei culturele en educatieve programma’s.

De NPO kijkt te veel naar kijkcijfers, vindt hij. “Na soul & jazz op de radio gooit de NPO nu weer een geliefd onderdeel van het hoofdpodium. Dit gaat ten koste van een onderscheidende publieke omroep met meerwaarde.

SP’s mediawoordvoerder Jasper van Dijk denkt daar hetzelfde over “Een onbegrijpelijk besluit van de managers uit Hilversum die zich blindstaren op kijkcijfers“, stelt hij.

Dekker moet een stevig gesprek aangaan met de NPO om dit besluit terug te draaien. Het is aan Dekker om deze fout te herstellen.

Sesamstraat-boegbeeld Aart Staartjes heeft bij HP/DeTijd zwaar teleurgesteld gereageerd op het besluit van NPO 1, maar Sesamstraat-omroep NTR kan leven met het besluit.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen