EO haalt Dit Is De Dag-programma’s van de buis

Geplaatst op ma 30 nov 2015 om 11:06

Foto: Nick van OrmondtDe EO haalt de journalistieke Dit Is De Dag-programma’s van de buis. Arena, Onderzoek en Reportage stoppen met ingang van het nieuwe jaar. Dat bevestigt EO-baas Arjan Lock vandaag in het AD. Dit Is De Dag werd in januari 2014 gelanceerd als paraplunaam van álle journalistieke programma’s van de EO op radio en tv. Maar nu gooit de omroep het alweer over een andere boeg: de programma’s moeten plaatsmaken voor kortlopende reportageseries over actuele thema’s.

Lock: “We kijken hoe we meer impactvolle tv-programma’s met maatschappelijk relevante onderwerpen kunnen maken. Denk aan meer series van afleveringen, allemaal over één onderwerp.

Voorbeelden van kortlopende EO-series over actuele thema’s zijn Rot Op Naar Je Eigen Land en Jojanneke in de Prostitutie. Daar wil de omroep meer van.

De wijzigingen zijn het gevolg van de journalistiek reorganisatie die de EO onlangs aankondigde en waarbij dertien banen verloren gaan.

Ik vind het ook vreselijk om van sommige mensen afscheid te moeten nemen. Maar ik geloof er in dat we wat journalistieke producties betreft straks sterker terugkomen.

De EO praat met NPO 2 wel over een opvolger van het debatprogramma Arena. Die opvolger zou lijken op het vroegere Moraalridders, maar dan zonder Andries Knevel.

Op de radio gaat Dit Is De Dag door, maar in een half uur kortere variant en mogelijk onder een andere titel, aldus het AD.

Lees ook: EO alleen nog met kortlopende journalistieke producties

Lees het AD-artikel over Dit Is De Dag via Blendle.
4 Reacties op “EO haalt Dit Is De Dag-programma’s van de buis”


 1. Brimstig

  Jammer, ik vond Arena wel een aardig programma.

 2. peter

  Moraalridders nieuwe stijl lijkt me ook wel goed.

 3. Hans

  Vond Dit is de Dag Onderzoek vaak niet zo sterk. Niet slecht maar als je weet dat er een halfjaar werk in zat stelde het maar weinig voor.

 4. Bakje

  Had het wel verwacht. Overal in de media-industrie wordt goede journalistiek – die kritisch reportages brengt met schokkende feiten over onder meer onze overheid, lokaal en internationaal, de nek omgedraaid. Verdeel en heers. De lege plek wordt ingevuld met kortdraaiende koppensnellers die doen wat hun baas zegt dat ze moeten doen, in plaats van kijken waar het nodig is om de vinger op de zere plek te leggen, zo, dat wij als publiek net iets beter kunnen oordelen over onze samenleving. Wie geeft dit soort opdrachten eigenlijk tegenwoordig? Heeft u zich dat wel eens afgevraagd? Iemand die met naam en toenaam te herleiden is, of verschuilt ”diegene” zich achter corporaties en aanverwante manage-modules, om persoonlijke verantwoordelijkheid te ontlopen en de boel abstract te houden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.