EO haalt Dit Is De Dag-programma’s van de buis

Foto: Nick van OrmondtDe EO haalt de journalistieke Dit Is De Dag-programma’s van de buis. Arena, Onderzoek en Reportage stoppen met ingang van het nieuwe jaar. Dat bevestigt EO-baas Arjan Lock vandaag in het AD. Dit Is De Dag werd in januari 2014 gelanceerd als paraplunaam van álle journalistieke programma’s van de EO op radio en tv. Maar nu gooit de omroep het alweer over een andere boeg: de programma’s moeten plaatsmaken voor kortlopende reportageseries over actuele thema’s.

Lock: “We kijken hoe we meer impactvolle tv-programma’s met maatschappelijk relevante onderwerpen kunnen maken. Denk aan meer series van afleveringen, allemaal over één onderwerp.

Voorbeelden van kortlopende EO-series over actuele thema’s zijn Rot Op Naar Je Eigen Land en Jojanneke in de Prostitutie. Daar wil de omroep meer van.

De wijzigingen zijn het gevolg van de journalistiek reorganisatie die de EO onlangs aankondigde en waarbij dertien banen verloren gaan.

Ik vind het ook vreselijk om van sommige mensen afscheid te moeten nemen. Maar ik geloof er in dat we wat journalistieke producties betreft straks sterker terugkomen.

De EO praat met NPO 2 wel over een opvolger van het debatprogramma Arena. Die opvolger zou lijken op het vroegere Moraalridders, maar dan zonder Andries Knevel.

Op de radio gaat Dit Is De Dag door, maar in een half uur kortere variant en mogelijk onder een andere titel, aldus het AD.

Lees ook: EO alleen nog met kortlopende journalistieke producties

Lees het AD-artikel over Dit Is De Dag via Blendle.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen