VARA maakt vluchtelingenlied: vanavond in DWDD

Geplaatst op ma 30 nov 2015 om 11:38

Foto: Nick van OrmondtDe VARA heeft zijn kinderkoor Kinderen voor Kinderen een vluchtelingenliedje laten opnemen. Dit nummer, getiteld Waarom Moet Ik Gaan, wordt vanavond voor het eerst ten gehore gebracht in De Wereld Draait Door. Dat heeft de omroep laten weten. Johnny de Mol zit samen met enkele kinderen aan tafel. Hij is door de VARA gevraagd mee te werken aan de videoclip en stemde daarmee in. “Aanleiding was zijn indrukwekkende speech bij de uitreiking van de Televizier Ring“, aldus de omroep.

Bij die uitreiking bracht De Mol verdraagzaamheid onder de aandacht. “Johnny voelt zich erg betrokken bij het lot van kinderen waar ook ter wereld.”

De Mol hoefde niet lang na te denken over het verzoek. “Voor kinderen is hetgeen er nu met hen en om hen heen gebeurt, in de wereld en in Nederland, onbegrijpelijk.

Het nummer Waarom Moet Ik Gaan? staat op de 36ste cd van Kinderen Voor Kinderen.
41 Reacties op “VARA maakt vluchtelingenlied: vanavond in DWDD”


 1. Goor

  Deze is zo walgelijk en nep… My god wat een jammer dat zulke giftige mensen bestaan!

 2. Goor

  Johnny ik mis toch echt oprechtheid in jou. Dit is allemaal om je ego te strelen en om je carriere mooier te maken.

 3. Peter

  Grachtengordel propaganda

 4. Albert Verlinken

  Oh my god! En morgen weer volle pollen om te propageren dat de wereld vergaat wegens klimaatverandering! Gaat daar mijn belastinggeld heen?

 5. Bas

  Nog even snel naar de Blokker om een teiltje te kopen, als een verwend rijkeluiskind moralistisch met zijn vingertje omhoog gaat preken haak ik af.

 6. Vin

  In zijn speech deed hij een oproep tot meer verdraagzaamheid t.o.v. asielzoekers.

  Maar waar is de verdraagzaamheid richting mensen die kritiek hebben op het huidig asielbeleid? Die worden als racist of xenofoob weggezet.

 7. Anoniem

  Rijke kindertjes die zich als heilige boontjes voor doen, met zo’n soort nummer. Ik moet een beetje kotsen in mijn mond.

 8. pascal

  gatverredamme

  indoctrinatie die NPO heeft gaat steeds erger en dieper zegt deze (kennelijk toch niet zo linkse rakker)

  mogen we zelf weten hoe we over vluchtelingen het mileu of onze portomenee denken

  omg ik ben geworden wat ik me voorgehouden had nooit te worden een angry white man van middelbare leeftijd

 9. André

  Imago building 2.0 voor Johnny de Mol. We moeten hem associëren met kinderleed in plaats van rokken jagen. Dat mag hoor, maar ik zou het dan niet zo opzichtig doen. Alweer een reden om niet naar DWDD te kijken.

 10. Alex

  Rijke mensen hebben geen last van vluchtelingen, want het blijft voor hun een ‘ver van mijn bed show’.
  Hypocriet.

 11. Tom

  #BoycotDWDD

 12. Ellen

  De meerderheid van de Nederlanders wil deze zgn vluchtelingen niet. Komen die ook nog aan bod bij de NPO?

 13. Huib

  Dit lijkt wel een grapje. Al maanden horen we bekende Nederlanders vertellen bij DWDD dat ze een vluchteling op zolder nemen en dekbedden naar Lesbos brengen. Ondanks deze intensieve propaganda is de grote meerderheid tegen deze instroom. De Vara laat het er echter niet bij zitten. Ze zetten nu kinderstemmetjes in voor hun propaganda! Gelukkig werkt dit averechts.

 14. flappy

  Hypocriete VRAR; dat zijn geen vluchtelingen… Steeds maar die verwarring over èchte vluchtelingen, die vluchten voor oorlog, honger en vervolging vanwege afkomst of ras (wat mij betreft welkom) en economische gelukzoekers die puur uit winstbejag naar de EU komen (wat mij betreft niet welkom). De VARA gooit het op één hoop en presenteert iedereen, natuurlijk vooral kinderen, bekende Jehova’s getuige-tactiek, als zielige vluchteling…

 15. flappy

  * VARA

 16. Marcel

  Ik maakte me zorgen over de instroom van al die vluchtelingen. Wat betekent dit voor ons sociale stelsel? Zijn dit wel echt politieke vluchtelingen? Hoe denken deze moslims over vrouwen, joden en homoseksuelen? Zijn de integratie problemen met de huidige moslims al niet groot genoeg? Maar dat gaat nu veranderen! Als ik die schattige kindjes hoor zingen verdwijnen al die zorgen! Ik ga PvdA of Groen Links stemmen en ik neurie de hele dag: Jij bent welkom, welkom in ons land! Ik bouw een douche op zolder voor de vluchtelingen en ik ga slaapzakken naar Lesbos brengen.

 17. Edwin

  Tenenkrommend en wegzap waardig. Die rijke kindertjes met hun rollende r gaan zingen over vluchtelingen, maar je dacht toch niet dat de actuele hits voorbijkomen zoals “asielzoeker wil beter eten”, “vrouwen n**ken, nooit meer werken” of “ik wil een tv lalalalee”?

 18. Gare Gario

  Economische vluchtelingen en oorlogs vluchtelingen mogen wat mij betreft niet hetzelfde behandeld worden. We kunnen niet iedereen opnemen die naar hier komen voor geld!

 19. Relcam

  Marcel, anders lees je ff. Deze kinderen zingen voor vluchtende KINDEREN, niet voor volwassen gelukszoekers. Toch wel ff wat anders.

 20. Relcam

  Geldt ook voor Gare Gario. Weinig mensen die ontopic reageren. Bij het woord vluchteling schieten ze meteen in de stress en zijn ze niet meer in staat begrijpend te lezen.

 21. Anoniem

  kinderen zijn voor kinderen niet om volwassenen te indoctrineren

 22. Anoniem

  Ook nog even de terroristen toezingen.
  Het wordt gekker, gekker en gekker.

 23. Gare Gario

  @Relcam
  maandag 30 november 2015 om 14:08

  Zegt iemand die zelf niet on-topic reageert. Hilarisch :D

 24. Relcam

  Jezus, wat ben jij dom. Als je een reactie plaatst op mensen die niet ontopic reageren, is die reactie uiteraard evenmin ontopic. Zelden zo’n stupide antwoord gekregen. En dan vindt ie het nog hilarisch ook.

 25. Gare Gario

  @Relcam
  maandag 30 november 2015 om 15:31

  Nog steeds niet on-topic, wat een lachwekkend hypocriet stuk onbenul ben jij zeg :D

 26. geitenwollensokken fokker

  Vara is een walgelijke sekte bestaande uit extreem linkse AFA tuig hippies.

 27. geitenwollensokken fokker

  Paul de Leeuw, Jeroen Pauw, van Nieuwkerk, Dolf Jansen etc.

 28. geitenwollensokken fokker

  Sorres is miljardair en is een gevaarlijk linkse sekte leider en is het opperhoofd van Samson, Klaver, Pechtold. Hij wordt verdacht achter de vluchtelingenstroom te zitten. Poetin heeft vandaag opdracht gegeven dat zijn bedrijven in Rusland dicht moeten omdat deze staatsgevaarlijk zijn (bron: der Spiegel)

 29. Huib

  De Vara maakt zich geen zorgen over de islam. Zij kennen maar een gevaar: Geert Wilders. Het doet er niet toe dat hij al jaren moet worden beveilig tegen moslim terreur. De Vara praat over hem alsof hij al die mensen in Parijs heeft dood geschoten.

 30. Relcam

  @Gare Gario

  Mij krijg je niet op de kast, b¡llen(f)l¡kker!

 31. geitenwollensokken fokker

  wie is ervoor een franse revolutie:-() ?

 32. Marcel

  Ik ben voor beter talenonderwijs voor geitenwollensokken fokker. Dit kan écht niet!

 33. geitenwollensokken fokker

  Marcel de naieve linkse man!

 34. geitenwollensokken fokker

  Stop de ‘waanzin’.
  Stop de ‘herverdeling’.
  Stop de ‘waanzin’.
  Stop de ‘vluchtelingen-industrie’.
  NUL ‘vluchtelingen’ voor Nederland.
  Genoeg is genoeg

 35. geitenwollensokken fokker

  ^^

 36. geitenwollensokken fokker

  grenzen dicht en uit de eu! (-;

 37. geitenwollensokken fokker

  Ik weet niet waarvoor aanhallingtekens dienen. Of hoe je dat woord schrijft

 38. geitenwollensokken fokker

  :-(

 39. geitenwollensokken fokker

  geitenwollen sokken figuren op dit draadje bababaahaaaaaaaaaaaah^^

 40. geitenwollensokken fokker

  Niet alleen Putin, ook ministers, inlichtingediensten, lekken dat Erdogan (de vriend van Merkel, de toekomstige EU partner) de moordenaars van ISIS faciliteert, omdat hij de Koerden en Assad een kopje kleiner wil maken.
  Sterker, Obama heeft zelf groepen Syriers bewapend tegen Assad, waarvan vermoed wordt dat er radicale Islamieten tussen zaten, waardoor de wapens in handen van ISIS kwamen. Dat zegt bijvoorbeeld Karskens.

  Obama en Merkel zijn gewoon een stuk minder betrouwbaar dan Putin.

  franse revolutie:D

 41. Henk

  De Vara hand in hand met het rechtse Bild en de werkgevers die dachten dat er alleen maar goed opgeleide mensen zouden komen. Joop zou zich omdraaien in zijn graf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.