EO alleen nog met kortlopende journalistieke producties

De EO gooit het journalistieke roer om. De omroep ontslaat een hoop journalisten en schrapt alle langlopende journalistieke producties. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Met deze reorganisatie speelt de EO in op de bezuinigingen en het veranderende medialandschap. Directeur Arjan Lock: “De EO wil zich meer toeleggen op projectmatige journalistiek: kortlopende, ambitieuze en inhoudelijke producties die een actueel thema raken en waarmee we onze EO-missie vormgeven.”

Een deel van de huidige functies komt te vervallen, deels komen daar nieuwe functies voor in de plaats. Per saldo verdwijnen er 13 voltijdsbanen. Lock noemt dat ‘emotioneel’.

De EO gaat zich toeleggen op projectmatige journalistiek. “We hebben daarom niet langer ingetekend op een wekelijkse actualiteitenbalk. Dat is een pijnlijk besluit: veertig jaar lang leverden we vanuit onze identiteit een vaste wekelijkse bijdrage aan het gesprek van de dag op televisie; daarvan nemen we nu afscheid.”

Daarvoor in de plaats richten we ons op kortlopende producties waarin we een thema kunnen aansnijden dat leeft, zoals de vluchtelingenproblematiek. Neem bijvoorbeeld nieuwe series als ‘Rot op naar je eigen land’.”

De voorgenomen reorganisatie treft een groot deel van de  journalistieke afdelingen en daarnaast de afdelingen Radio 2, 5 en 6.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen