Rick Nieman heeft geen spijt van interview Eva Jinek

Rick Nieman heeft geen spijt van de manier waarop hij Eva Jinek ondervroeg in een aflevering van zijn talkshow Kwestie van Kiezen uit 2011. Dat heeft de presentator donderdagavond gezegd in haar talkshow Jinek. Nieman stelde destijds seksistische vragen aan Jinek, die toen nog een relatie had met Bram Moszkowicz. Hij bracht onder meer haar dure horloge en mooie ring ter sprake. “Voelde je ongemak toen je die vragen stelde? Ja? Ik ook“, zei Jinek donderdagavond.

Toch is Nieman trots op het Jinek-interview. “Waarom vond ik dat een geweldig gesprek? Omdat je terug praatte. Ik stelde jou vragen waarvan ik zelf ook wel eens dacht van: nou… Jij praatte terug en dat is fantastisch. Je zoekt soms grenzen op.

Jinek vond het een onprettig gesprek. “Heb je spijt van de dingen die je me vroeg? Nee? Ook niet toen je het ongemak voelde? Daar geloof ik niets van“, zei ze in Jinek.

Nieman: “Daar heb ik helemaal geen spijt van, omdat jij gewoon terugkwam: bám, bám! Dan hebben we een dialoog, een gesprek.

Ik kan je nog wel een klein geheimpje vertellen daarover. Wij mannen zijn ook wel laffe types hoor. Bij één van die vragen dacht ik van tevoren: ik weet niet of ik die wel wil verstellen. En toen zei mijn gehele vrouwelijke redactie: dóen, dóen!

Jinek: “Het zijn ook allemaal slangen.

Lees ook: Rick Nieman beticht Eva Jinek van divagedrag (2012)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen