‘Vlaamse versie De Slimste Mens is humoristischer’

Geplaatst op Fri 28 Aug 2015 om 11:39

Peter Vandermeersch, de Vlaamse hoofdredacteur van ons NRC Handelsblad, vindt dat er in de Nederlandse versie van De Slimste Mens veel minder humor zit dan in het Vlaamse origineel. Dat heeft hij gezegd op Twitter. Vandermeersch keek donderdag naar de één na laatste Slimste Mens van dit seizoen. “In De Slimste Mens merk je verschil tussen Nederland en België. De crazy humor van de Vlaamse versie is vervangen door grote ernst“, aldus de krantenbaas. 

Hij spreekt van ‘grote en ook wel fijne cultuurverschillen’. Toch mijdt hij de Nederlandse versie niet. “Kan beide waarderen.

Later op de avond keek Vandermeersch nog naar Jinek. Ook daar had hij wat op aan te merken. “Jinek interviewt Nieman over Nieman die Jinek interviewde #brrrrr.

Overigens noteerde De Slimste Mens donderdagavond een kijkcijferrecord. Er keken bijna 1,7 miljoen mensen naar de tv-quiz van KRO-NCRV.
15 Reacties op “‘Vlaamse versie De Slimste Mens is humoristischer’”


 1. KOTS

  “Crazy” humor, wat dat ook zijn moge.

 2. Otto

  De Vlaamse versie is van voor tot achter gescript. De zogenaamd geestige interventies van de jury zijn nooit spontaan. Dat is juist een groot minpunt.

 3. Anonymous

  Gisteren dat stukje dat ze het over nachtclubs hadden, te grappig! En dat dus in de Nederlandse versie!

 4. Pempy

  peter vandermeersch en humor?Water en vuur is dat.Ik moet wel zeggen dat een Belg meer humor heeft dan een nederlander,maar deze man is de uitzondering.Een vreselijke kwal dat is hij zoals veel peters in Nederland!

 5. wop

  maar de belgen missen toch echt maarten van rossum.

 6. B52

  In de Vlaamse versie is het soms tè gemaakt grappig, kan ook doorslaan.

 7. Rogier, Amsterdam

  Ik heb regelmatig fragmenten van de Vlaamse versie voorbij zie komen. Soms zijn die geestig, maar ik zie ook wel iemand die héél erg zijn best doet om maar grappig te zijn. Matthijs van Nieuwkerk prees hem elke keer de hemel in, maar ik zag vooral iemand die nogal blij was met zichzelf. En van die egotrippers zie je er al zoveel op de televisie. Maarten van Rossem krijgt veel kritiek over zich uitgestort door de critici. Dat het vooral een trucje is. Hoe het ook zij, hij verwoordt zijn mening wel altijd goed en niet zelden op een uiterst humoristische wijze. Het is een kwestie van smaak….

 8. Anonymous

  In de Vlaamse versie is alles bedacht en geschreven.
  Niets is spontaan.

 9. echtwaar

  Zeurderige Vlaming.

 10. Anonymous

  Meteen terugsturen die gast.

 11. Sannie

  Een leuk programma……beide versies zijn leuk……..en van mij mag de jury weg voegt niks toe………

 12. Geert

  Vlamingen &humor? Is me nooit opgevallen terwijl ik als Nederlander hier al meer dan 10 jaar woon….

 13. Koen

  Als je van de onverstaanbare onderbroekenhumor van Philippe Geubels houdt is de Vlaamse versie inderdaad humoristischer.

 14. Anonymous

  Kutbelg.

 15. Anonymous

  Vind de Vlaamse versie ook veel leuker dan de Nederlandse. Het is alleen jammer dat de quiz tegenwoordig bij het commerciële Vier zit en niet meer bij de VRT. Je kan het dus niet meer kijken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.