Rick Nieman beticht Eva Jinek van divagedrag

Rick Nieman vindt dat Eva Jinek zich als een diva gedraagt. Dat laat hij blijken in VARAgids. Volgens Nieman nam ze niet alleen haar eigen visagist mee naar zijn programma Kwestie van Kiezen, maar pocht ze ook met de auto’s van partner Bram Moszkowicz. “Ik rijd vaak langs de NOS. Daar is een parkeerdek voor de vrouwelijke presentatoren. Waarop gewone auto’s staan, zoals de Smart van Sacha. En ineens stonden daar ook Maserati’s en Aston Martins. Geleend van Bram. Geestig, toch?

Toen Jinek bij Nieman te gast was in Kwestie van Kiezen, merkte hij in de uitzending op dat ze om een eigen visagiste had gevraagd. “Een beetje vals wel, ja. Maar ik vond het ook opmerkelijk. Mijn andere vrouwelijke gast, Yvon Jaspers, was binnen tien minuten klaar. Poeder op en wegwezen. Het zei ook iets over Eva’s professionaliteit. Ze had van tevoren bekeken hoe er werd gefilmd en anticipeerde daarop met een eigen visagist. Dat was tegelijkertijd wat berekend.

De onthulling van Nieman leidde tot wrijving tussen de twee. “Ze was geïrriteerd dat ik dat meldde. En boos dat ik in RTL Boulevard vertelde dat ze met Bram de antwoorden op eventuele vragen had geoefend. Ze belde me op. ‘Ik vertel toch ook niet dat jij nerveus was voor je eerste uitzending met Pauw?‘”

Grootheidswaanzin, vindt Nieman het bijna. “Ik wist dat Linda de Mol een eigen visagist had. En dan is daar Eva, die met alle respect net komt kijken, en die wil het ook. Vond ik opmerkelijk. Geen van mijn andere gasten vroegen erom. Maar oké, dat waren voornamelijk mannen.

Nieman werd beschuldigd van seksistische vraagstelling, onder meer over haar dure horloge en mooie ring. “Ja. Mijn geheel vrouwelijke redactie zei: ‘Vrágen. En dóórvragen.’ Ze draagt echt een héél duur horloge. Dat ziet een kijker toch ook?

Hij begrijpt Jinek en Moszkowicz gewoon niet zo goed. “Met Kerst stonden ze samen groot voorop De Telegraaf, proostend met een glas champagne. Waarom dóe je dat? Zoiets fascineert mij.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen