SBS 6 bestaat vandaag precies twintig jaar

SBS 6 bestaat vandaag precies twintig jaar. Het tv-station, tegenwoordig de nummer drie van ons land, begon met uitzenden op 28 augustus 1995. In de eerste jaren was SBS 6 een zender die zich voornamelijk op een jong, mannelijk publiek richtte. De uitzendschema’s stonden vol met brutale programma’s als Over De Roooie met Wendy van Dijk, Actienieuws, De Nachtrijder met Irene van der Laar, Breekijzer met Pieter Storms en Jerry Springer. Twintig jaar later is er veel veranderd. 

De laatste jaren zet SBS 6 zich neer als een familiezender, net als de grote concurrent RTL 4. Na een aantal zeer succesvolle jaren met tv-hits als Sterren Dansen op het IJs en K2 Zoekt K3, heeft SBS 6 nu een aantal mindere jaren achter de rug.

Maar meer dan ooit zijn alle ogen komend seizoen gericht op SBS 6. Het tv-station heeft niet alleen de Champions League in huis gehaald, maar heeft ook de prestigieuze show K3 Zoekt K3 op stapel staan. En dan heeft het station ook nog het juridische kijkcijferkanon Frank Visser in huis gehaald.

SBS gaat nu groeien, dat kan niet anders“, zei Erland Galjaard, de grote baas van concurrent RTL, eerder deze week al.

 

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen