Jack van Gelder vindt Ziggo Sport geweldig

Geplaatst op Thu 27 Aug 2015 om 16:13

Jack van Gelder zou het geweldig vinden als de gratis sportzender Ziggo Sport er daadwerkelijk komt. Dat heeft hij laten weten op Radio 2. Van Gelder stapt binnenkort over naar Sport1, waaruit de nieuwe tv-zender voortkomt. “Sport1 heeft sinds januari gesprekken met mij gevoerd  en heeft ook aangegeven dat er dingen te gebeuren staan. Als het zoiets wordt als nu in de krant staat, dan zou ik dat alleen maar geweldig vinden“, aldus Van Gelder. “Maar het is nog een beetje prematuur.

Het nieuws over Ziggo Sport kwam vanochtend via de voorpagina van het AD naar buiten. “Het is nog niet honderd procent zeker wanneer, wat en hoe. Daar kan ik eigenlijk nog helemaal niets over zeggen.”

Van Gelder heeft een overeenkomst met Sport1. “Wat er verder gaat gebeuren, moeten we de komende week afwachten. Ik was ook verrast over het nieuws vanochtend in het AD. Ik laat me verrassen de komende periode.”

De presentator wist al wel van de plannen. “Laat dat heel duidelijk zijn. Daar is in het verleden ook wel over gesproken met mij. Dat het nu concreet is cq wordt, dat weet ik nog niet.”

Volgens het AD wordt Van Gelder het boegbeeld van Ziggo Sport. “Dat is logisch, want ik zit bij Sport1. Als Sport1 voor Ziggo dingen gaat maken, dan zal ik daar zeker betrokken bij raken. Absoluut.

Sport1 heeft de betaaltelevisie-rechten van de Champions League, maar Ziggo Sport wordt een gratis kanaal en en de open televisie-rechten zitten bij SBS. “Spaans voetbal en alle andere dingen kunnen wel op het open net. Dat zou fantastisch zijn voor de kijker en de Ziggo-abonnee.

Lees ook: ‘Jack van Gelder boegbeeld nieuwe zender Ziggo Sport’

 
28 Reacties op “Jack van Gelder vindt Ziggo Sport geweldig”


 1. Anonymous

  Jack wordt Chef sport bij de ziggo zender, hij gaat de zender opzetten.
  Met in zijn achterhoofd nog een paar namen, die hem komen versterken.
  wie zal de stap wagen, opzoek naar het grote geld van Ziggo en Sport 1

 2. mieke

  4 ton per jaar Jack?

 3. Anonymous

  4 ton, pus de kosten voor een auto en degelijke kunnen declareren.

 4. Anonymous

  Smeets gaat ook.

 5. Anonymous

  Ik zag hem bij Jinek, die smeets wil maar al te graag mee.

 6. Anonymous

  @ 16:37

  Dat ging toen niet over de nieuwe Ziggo zender
  Daar was toen nog geen sprake van.

 7. Anonymous

  Smeets zit al jaren bij Sport 1 en zou wel mee willen werken aan een Ziggo zender waar hij zelf aan kan gaan bouwen als sportman met veel ervaring.

 8. Anonymous

  @ 16:42

  Hij zit er niet.
  Slecht op freelance basis.

 9. Anonymous

  Slechts.

 10. m

  Pfff, wat een enge foto.
  Alsof ‘ie net de doodstraf aan iemand heeft uitgedeeld

 11. Anonymous

  @Anonymous, donderdag 27 augustus 2015 om 16:45

  Hij was jaren pers chef van het nederlands elftal.
  Daarnaast dus dingen gedaan voor sport 1 als freelancer.
  Nu is hij dus volwaarig inzetbaar voor de sport 1 zender.
  Wie zegt er nu nee tegen veel geld en een eigen zender.
  Wetende dat je nog even kan genieten van je werk / hobby.

 12. Anonymous

  @ 16:52

  Smeets is op eigen verzoek freelancer.
  Wijsneus.

 13. Anonymous

  @ Anonymous, donderdag 27 augustus 2015 om 16:54

  Jij snapt niet dat een freelander ook op eigen verzoek ergens kan gaan werken.
  Daar hoef je geen wijsneus voor te zijn, maar goed jij je zin als beterweter.

 14. Quincy

  Vette Hartverzakking

 15. Mousy

  @Anonymous 16.52

  Wie was jaren pers chef van het Nederlands elftal? Jack van Gelder??? Dacht het van niet. Mocht je Mart Smeets bedoelen die is eveneens nooit pers chef van het Nederlands elftal geweest.

  Kees Jansma was tussen 2004 en 2014 pers chef, toen die aankondigde te vertrekken, heeft Jack van Gelder wel gesolliciteerd, maar is het niet geworden.
  De KNVB heeft toen voor Bas Ticheler gekozen. Die is gestart in deze functie van het WK2014 in Brazilië.

 16. Mousy

  Correctie op 17.20

  Die is gestart in deze functie NA het WK2014 in Brazilië.

 17. Aart

  Sorry, maar waarom wordt hier op MC niet het artikel geplaatst met de reactie van SBS over het starten van het Ziggo Sport zender???

  http://www.volkskrant.nl/televisie/sbs-geen-champions-league-op-nieuw-ziggo-kanaal~a4130259/

 18. lvs2015

  Als dat nieuwe ZIGGO sportkanaal nog meer pratende hoofden wordt i.p.v. sporten die er echt toe doen (WWE worstelen?) en nergens anders nog zijn te zien dan is het een sof voor de liefhebbers want niemand zit te wachten op nog meer pratende hoofden (die dit als een zoveelste betaalde klus zien) die mij de tv kijker gaan vertellen wat zij vinden dat belangrijk is voor mij. Dat maak ik zelf nog altijd uit. Wees liever onderscheidend met sporten die je op alle andere kanalen nog niet hebt. Dus live boxen(ja! de belangrijksten! en geen excuses zoals laatst met die Mayweather vs Pacquiao gevecht dat het te duur was want daar betaal je geen abonneezender voor om middelmaat gevechten te zien. De krenten uit de pap willen wij ook zien) en eventueel de PVV wedstrijden van de WWE alias de worldwrestling federation met hun Summerslam,Survivor series en Wrestlemania.

 19. Hugo

  Geinig, dat betaalzenders, providers en anderen (Amazon) zelf content gaan ontwikkelen. Staat het oude verdienmodel via reclame op de schop? Zou leuk zijn, als dat ook zou gebeuren bij diensten als Facebook en Google. Dus gewoon een soort Facebook, waar je gewoon een tientje per maand voor betaalt, maar die je gegevens niet steelt en een goede zoekmachine op dezelfde basis.

 20. Mephisto

  Ik vind deze figuur een soort duivel.

 21. ano@niem.nl

  Ik mag bij Caiway nu nog steeds 12,50 euro gaan betalen voor wat bij Ziggo opeens gratis wordt aangeboden???? Zijn ze gek geworden bij Sport1 ????

 22. donder

  nee jij bent gek

 23. Vogelnestje

  Waarom is UPC weg?

 24. Paul

  Het wordt tyd dat verrot Nederland eens zelf aan sport gaat doen .Massaal van die doorgezakte bank af met gesjeesde chips and drank . Elke avond hardlopen op straat . De botten los en weer echt siciaal bezig zijn . Weg met die tv media miskleunen geldvarkens voor hun eigen portemonee . Op de bank liggen voor tv wordt je zelf op den duur ook een gemest varken

 25. Anonymous

  Voetbal op tv in Nederland.
  Anderhalf uur gelul bij de voorbeschouwing, in de pauze kwartier
  gezwam, na de wedstrijd weer anderhalf uur slap geouwehoer.

 26. Anonymous

  Voetbal op tv in Nederland.
  Anderhalf uur slap geklets in de voorbeschouwing, in de pauze een kwartier
  slap geklets en dan natuurlijk na de wedstrijd nog anderhalf uur nakletsen.
  Ge-wel-dig!

 27. Anonymous

  @ ano@niem.nl

  Moet je maar een échte provider nemen.

 28. Aammehoela

  Hopelijk weet deze kijker ook andere sporten te waarderen. Blijf het jammer vinden dat mensen vriendschappelijk voetbal kijken terwijl er bijvoorbeeld een andere tak van sport met WK bezig is. Of dat ze een wedstrijdje uit de competitie belangrijker vinden dan een WK-schaatsen of Olympische Winterspelen. Een collega van mij vindt alleen voetbal sport, zo’n triest figuur. Elke zaterdagavond en de gehele zondag zit hij enkel voor de buis om live voetbal te kijken.
  Ja, hij is vrijgezel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.