Jack van Gelder vindt Ziggo Sport geweldig

Jack van Gelder zou het geweldig vinden als de gratis sportzender Ziggo Sport er daadwerkelijk komt. Dat heeft hij laten weten op Radio 2. Van Gelder stapt binnenkort over naar Sport1, waaruit de nieuwe tv-zender voortkomt. “Sport1 heeft sinds januari gesprekken met mij gevoerd  en heeft ook aangegeven dat er dingen te gebeuren staan. Als het zoiets wordt als nu in de krant staat, dan zou ik dat alleen maar geweldig vinden“, aldus Van Gelder. “Maar het is nog een beetje prematuur.

Het nieuws over Ziggo Sport kwam vanochtend via de voorpagina van het AD naar buiten. “Het is nog niet honderd procent zeker wanneer, wat en hoe. Daar kan ik eigenlijk nog helemaal niets over zeggen.”

Van Gelder heeft een overeenkomst met Sport1. “Wat er verder gaat gebeuren, moeten we de komende week afwachten. Ik was ook verrast over het nieuws vanochtend in het AD. Ik laat me verrassen de komende periode.”

De presentator wist al wel van de plannen. “Laat dat heel duidelijk zijn. Daar is in het verleden ook wel over gesproken met mij. Dat het nu concreet is cq wordt, dat weet ik nog niet.”

Volgens het AD wordt Van Gelder het boegbeeld van Ziggo Sport. “Dat is logisch, want ik zit bij Sport1. Als Sport1 voor Ziggo dingen gaat maken, dan zal ik daar zeker betrokken bij raken. Absoluut.

Sport1 heeft de betaaltelevisie-rechten van de Champions League, maar Ziggo Sport wordt een gratis kanaal en en de open televisie-rechten zitten bij SBS. “Spaans voetbal en alle andere dingen kunnen wel op het open net. Dat zou fantastisch zijn voor de kijker en de Ziggo-abonnee.

Lees ook: ‘Jack van Gelder boegbeeld nieuwe zender Ziggo Sport’

 

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen