‘Jack van Gelder boegbeeld nieuwe zender Ziggo Sport’

Foto: SBSHet AD pakt vandaag op zijn voorpagina uit met een tv-primeur: Ziggo en Sport1 komen met een gratis sportzender. “Combinatie brengt concurrent KPN harde slag toe”, kopt het dagblad. De nieuwe tv-zender Ziggo Sport komt voort uit Sport1 en kan daardoor onder meer wedstrijden van het Spaanse voetbal, de EK-kwalificatiewedstrijden en Formule 1 uitzenden. Ziggo Sport komt nog dit jaar gratis beschikbaar voor Ziggo-abonnees en Jack van Gelder wordt het boegbeeld, aldus het AD.

Van Gelder maakte onlangs bekend na veertig jaar over te stappen van de NOS naar Sport1. Voor velen was die overstap een verrassing. Nu wordt duidelijk wat Van Gelder waarschijnlijk al wist.

Ziggo Sport zal bij 4,2 miljoen huishoudens gratis in het pakket zitten. Experts verwachten daarom dat het kanaal een serieuze speler wordt in het gevecht om grote sportcontracten.

Sport1 heeft ook de betaaltelevisie-rechten van de Champions League in huis, maar daar Ziggo Sport geen betaalkanaal wordt, zal dit toernooi daar niet op kunnen worden uitgezonden. SBS 6 heeft de Champions League-rechten voor het open net.

Zowel Ziggo als Sport1 vallen onder hetzelfde moederbedrijf: Liberty Global.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen