‘Hooguit vijf NPO-programma’s plat amusement’

Foto: RTLFrans Klein, tv-directeur van de NPO, vindt de discussie over puur amusement bij de NPO nergens over gaat. Dat is er bijna niet, vertelt hij in een interview met de NPO. Volgens Klein zijn er van alle programma’s op NPO 1, 2 en 3, ‘hooguit vijf’ waarover discussie kan ontstaan. Ondanks de discussie programmeert de NPO op dezelfde voet door. “Er is niet meer of minder amusement dan anders. De NPO grossierde toch al niet in plat amusement“, zo reageert de omroepbaas.

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) vindt puur amusement niet bij een publieke omroep horen. Als voorbeelden heeft hij Bananasplit en Ranking the Stars genoemd. Of Heel Holland Bakt puur amusement is, wist hij zelf niet. Amusement dat raakvlakken heeft met educatie, informatie en cultuur mag van hem wel.

MAX-baas Jan Slagter wordt helemaal doodmoe van de amusementsdiscussie. Als het aan hem ligt, brengt de NPO programma’s als Animal Crackers júist weer op de buis. “Nu laat je toch je oren hangen naar de wens van Den Haag. En wat komt hierna?

NPO-baas Shula Rijxman heeft vooral geen zin in te veel bemoeienis van Den Haag. “De NPO en haar makers moeten vrij zijn om te maken wat ze willen.

Lees ook: ‘Slechts 5 procent van NPO-aanbod is amusement’

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen